No active "ca-sidebar-197687" sidebar

ČERENČANY: Chystajú oslavy okrúhleho výročia, od ľudí veľa námetov neprišlo

19. augusta 2014 |  | |

spevácka skupina ČerenčiankaV poslednú sobotu v mesiaci, 30. augusta, oslávia v Čerenčanoch pri Rimavskej Sobote 680. výročie prvej písomnej zmienky o obci. Samospráva chystá pri tejto príležitosti na záver leta celodenný program, svoj názor na to, ako by mohol vyzerať, však vyjadrila len hŕstka obyvateľov.

Ako pre Rimava.sk uviedla starostka obce Iveta Hulinová, výročie si pripomenú športovým dopoludním na miestnom futbalovom ihrisku, sily si zmerajú futbalisti aj bedmintonisti. Popoludní sa program presunie do kultúrneho domu, kde podľa starostky vystúpia spevácke skupiny Čerenčianka a Hrachovienka, potom folklórny súbor Vepor z Klenovca. "Večer sa začne tanečná zábava pri živej hudbe, vstup na ňu je voľný," avizuje starostka a dodáva, že počas dňa v obci vystavia aj staré fotografie, variť sa bude kapustnica.

Ako Hulinová spomenula, na oslavy dostali z vyššieho územného celku sumu sedemsto eur, vo vlastnom rozpočte majú okrem toho vyčlenených tisíc eur. Podľa jej slov však počítajú s tým, že výdavky budú nižšie.

To, ako by oslavy výročia mohli vyzerať, chcela samospráva zistiť aj od samotných obyvateľov, pýtala sa na ich názory či námety, ako program spestriť. Starostka potvrdila, že občanom rozdali 160 návratiek, kde mohli uviesť, ako si oslavy predstavujú. Na obecný úrad sa vrátilo desať vyplnených formulárov. Podľa slov starostky sa záujem o spoločenské dianie v menších obciach v dnešnej dobe vytráca, ak sa aj občania zapájajú, väčšinou sú to stále tí istí. Podotkla tiež, že do Čerenčian sa veľa ľudí prisťahovalo, tvoria asi polovicu obyvateľstva. Čerenčany majú aktuálne vyše 500 obyvateľov.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross