No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Deň mesta začal dopravnou zápchou, večer vyvrcholí koncertom Smatanovej v Dome kultúry

Deň mesta Rimavská Sobota začal dnes dopravnou zápchou. Autá od svetelnej križovatky na Hostinského ulici stáli až po odbočku na Dobšinského ulicu za mostom cez Rimavu. Následná kolóna áut vychádzajúcich z Dobšinského ulice v smere do centra sa v rannej špičke strácala až pri bývalých kasárňach. Prehustenie dopravy zapríčinilo uzavretie Malohontskej ulice, kde sú dnes a zajtra jarmočné dni. Doprava je presmerovaná do okolitých ulíc. Ako pre Rimava.sk uviedol riaditeľ Okresného dopravného inšpektorátu (ODI) v Rimavskej Sobote Igor Borlok, s kolíziami v rannej špičke problém nebol. „V rannej špičke pri svetelnej križovatke je trochu problém, lebo vodiči nemôžu ísť do mesta,“ konštatoval Borlok, ktorý očakáva podobnú situáciu ešte popoludní, keď ľudia pôjdu domov z práce a rovnako zajtra ráno. Zároveň ubezpečil, že polícia dopravnú situáciu monitoruje.

Počet stánkov oproti minulému roku narástol. Rimavskosobotská samospráva vydala zatiaľ 176 povolení, čo je o 35 viac ako minulý rok na jar. Ako pre Rimava.sk uviedla Jarmila  Hedvigiová z oddelenia strategického rozvoja mestského úradu, na Malohontskej ulici bolo stánkarom vydaných 144 povolení, stánkom s občerstvením 11 a remeselníkom 21.

Dni mesta sa tento rok nesú v znamení 675. výročia udelenia výsadných práv a slobôd mestu Rimavská Sobota. Súčasťou osláv, ktoré sa v rámci úsporných opatrení konajú v jeden deň, bolo okrem jarmoku aj prijatie hostí z partnerských miest na Radnici primátorom mesta. Jeho súčasťou bolo otvorenie výstavy Milana Slabeja z Tisovca. Na slávnostnom zasadnutí mestského zastupiteľstva primátor Štefan Cifruš odovzdal cenu mesta Viere Topinkovej, členke Slovenského národného divadla a Zuzane Lukáčovej, aktívnej členke výboru mestskej časti Západ a bývalej poslankyni mestského zastupiteľstva. V poradí tretím oceneným bol Július Bredár, ktorý sa zo zdravotných dôvodov na odovzdávaní nezúčastnil.

Medzi ďalšie programy patrilo vystúpenie CVČ Relax na Hlavnom námestí, po ňom sa predstavili kluby a krúžky Mestského kultúrneho strediska, Dychová hudba Sobotienka či hity z Repete. Na námestí Š.M. Daxnera prebiehala okresná súťaž družstiev prvej pomoci.

Zmenou programu je koncert Zuzany Smatanovej, ktorá mala večer od 20.00 hod. vystupovať na amfiteátri. Podľa slov Tatiany Koniarovej z Mestského kultúrneho strediska (MsKs) sa koncert presúva do divadelnej sály MsKs.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross