No active "ca-sidebar-197687" sidebar

DRIENČANY: Obec bude opäť plná rozprávok, folkloristov, remesiel a domácich jedál

25. júla 2014 |  | | |

ilustračné fotoDedina ožíva! Jedenásty ročník obľúbeného podujatia v Drienčanoch je predo dvermi. Opäť sa otvoria dvory plné domácich jedál a koláčov, v obci rozložia stánky remeselníci, na pódiu sa vystriedajú folkloristi. Bohatý program je pripravený na najbližšiu sobotu, 26. júla.

Návštevníkov očakávajú v Drienčanoch už od rána. O 9.00 hod. podujatie slávnostne otvoria, dokorán budú aj brány kulinárskych dvorov, plné všelijakých dobrôt. Dopoludnia je pripravené pásmo slova a hudby v evanjelickom kostole a vystúpenia folklórnych súborov na scéne. Ako pre Rimava.sk prezradila Stanislava Zvarová z Gemersko-malohontského osvetového strediska (GMOS), predstaví sa Rimavan z Rimavskej Soboty, Vepor z Klenovca, Spevácka skupina Čerienka z Čerenčian, tisovskí fujaristi a klenovskí heligonkári.

Popoludní súboristi (FS Rimavan a Vepor) priblížia svadobné zvyky z regiónu, predvedú program pod názvom Svadba z Gemera a Malohontu. Neskôr bude scéna patriť Retro Music Band z Rožňavy.

Aj tento rok čaká na návštevníkov Drienčan jarmok tradičných remesiel, dobový tábor, tvorivé dielne pri Pamätnej fare rozprávkara Pavla Dobšinského. Deti poteší ringišpír, pozorovanie slnka, maľovanie na tvár,  rozprávkové slnečné hodiny, milovníci prírody budú môcť obdivovať krásy Drienčanského krasu.

„Všetkých srdečne pozývame, pochutnať si na dobrých jedlách, oddýchnuť si, zabaviť sa, stráviť príjemný deň v Drienčanoch,“ odkazuje starosta obce Peter Švoňava.

Podujatie organizuje Obec Drienčany, Dobrovoľný hasičský zbor Drienčany, Občianske združenie Valgata a Gemersko-malohontské osvetové stredisko v Rimavskej Sobote. Realizované je s finančnou podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky a Miestnej akčnej skupiny Malohont.

Dedina ožíva_program

Zdroj: Sponzorovaný článok (Rimava.sk je mediálny partner podujatia)


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross