No active "ca-sidebar-197687" sidebar

HOT ART: Počas víkendu vynikajúca komédia, rockový festival aj vyvrcholenie Letáv

14. augusta 2015 |  | | | |

hot-artAk ste hladní po kultúre, vyberte sa na večeru s Oscarom Wildeom. A „Kam chodí Oscar Wilde na večeru“? To vám prezradí komédia v réžii Karla Vosátka, ktorý je podpísaný pod kultovými predstaveniami ako English is Easy, Csaba is Dead, Modelky, Telenovela, či Sharon Stone Let me Go.

HOT ART pripravilo na piatok 14. augusta ďalšiu vynikajúcu komédiu, v ktorej si zahrá Miška Čobejová, Daniela Mackovičová, Štefan Martinovič a Lukáš Dóza. Predstavenie inšpirované životom obyčajnej rodiny strednej triedy, ktorá má k ideálu poriadne ďaleko, herci odohrajú o 20.00 hod. v divadelnej sále DK. Už rozprávanie o matke a jej trochu šialených deťoch: dcére Dore, ktorá sa považuje za špatu a synovi Petrovi, ktorý sa považuje za prevtelenie Oscara Wilda, sľubuje zaujímavý príbeh. Hra príťažlivým spôsobom dešifruje svet dospievajúcich detí a ženy matky, tesne pred menopauzou. Tento postmoderný pohľad na hodnoty, dospievanie, starnutie a lásku robí hru blízkou každej generácii a odhaľuje našu slabosť a neschopnosť orientovať sa vo svojich životoch. Vstupné: 6€ predpredaj v TIC a MsKS i na mieste.

Čo spôsobí bizarná rodina v zložení matka a dve dospelé deti, keď sa rozhodnú prečkať koniec sveta v chate? A ako dopadne prazvláštna interakcia s chatárom, ktorý nenávidí svoju prácu? V tejto absurdnej situácii sa prederú na povrch doteraz nepomenované traumy a krivdy. Nechajte sa pozvať na večeru v dvoch dejstvách.
Počas tohto víkendu máte jedinečnú možnosť zažiť atmosféru medzinárodného letného tábora výtvarníkov, literatúry, fotografie, divadla, filmu, hudby a tanca LETAVY, ktorý práve v týchto dňoch prebieha v rekreačnej oblasti Kokava – Línia. 30. jubilejný ročník vyvrcholí v piatok večer a sobotu prezentáciami vytvorených diel.

Doplnené 14. augusta
„V piatok večer o ôsmej hodine začne vernisáž výtvarných dielní a v sobotu sa k nej pridajú ďalšie výtvory ostatných dielní,“ povedal pre Rimava.sk organizátor Marian Lacko, podľa ktorého bude na vernisáži čo pozerať. Ako poznamenal účastníci tábora vytvorili veľkú sochu, na ktorej sa dá hrať ako na hudobnom nástroji, ale aj veľký totem, rôzne maľby či batikovú vlajku.

V sobotu 15. augusta si prídu na svoje všetci rockeri, ktorí navštívia One day fest. Ten privíta na amfiteátri v Rimavskej Sobote čoraz populárnejšiu kapelu The Paranoid, From Our Hands, John Wolfhooker, Wastage, Brainscan a skvelé rimavskosobotské kapely Before The Zero Day a Slice Of Bread. Sedem vynikajúcich kapiel vás dostane do skvelej rockovej nálady od 18.00 hod., vstupné 6€, predpredaj v TIC a MsKS i na mieste.

Podujatia sú súčasťou kultúrneho leta HOT ART 2015 – umenie v uliciach mesta Rimavská Sobota, organizuje Mestské kultúrne stredisko s finančnou podporou MK SR a miestnych podnikateľov.

Zdroj: Rimava.sk, MsKS


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross