No active "ca-sidebar-197687" sidebar

LETAVY: V Galérii Ganevia otvorili výstavu 24. ročníka umeleckého tábora

11. októbra 2009 | |  | |

Letavy vernisážV galérii Ganevia v piatok podvečer slávnostne otvorili výstavu štyristo diel, ktoré vznikli počas jedného týždňa na tradičnom tvorivom tábore Letavy. Účastníci, lektori, organizátori a všetci priaznivci umenia teda presne po dvoch mesiacoch opäť okúsili trochu letnej a letavskej atmosféry. Artefakty 24. ročníka medzinárodného workshopu budú vystavené do 20. novembra.

Ako pre Rimava.sk povedal zakladateľ Letáv a riaditeľ Základnej umeleckej školy v Rimavskej Sobote Marian Lacko, Letavy majú tento rok za sebou veľmi náročný ročník, prvý na novom mieste v rekreačnom stredisku Kokava Línia. „O tom ,že to je dobrý ťah nás ubezpečoval aj záujem majiteľa, ktorý nám vychádzal v ústrety maximálne ako mohol,“ zhodnotil Lacko. Podľa jeho slov je spolupráca všetkých zainteresovaných organizácii - Mestského kultúrneho strediska, občianskeho združenia Oxymoron a Základnej umeleckej školy - tak zviazaná a prepracovaná, že závažné problémy pri organizovaní už ani nevznikajú.

O budúcnosť obľúbeného umeleckého tábora, ktorý má z roka na rok viac dielní a priaznivcov, sa Lacko neobáva. Vyjadril však nádej, že sa postupom času nájdu mladí ľudia, ktorí budú ochotní a schopní Letavy ďalej rozvíjať.

.

[flashvideo filename=http://www.rimava.sk/video/letavy_vernisaz09.flv /]

.

Tohtoročný 24. ročník Letáv sa uskutočnil  v polovici augusta v rekreačnej oblasti Kokava - Línia. Tábora sa zúčastnilo spolu vyše 400 účastníkov zo Slovenska, Česka, Rakúska, Francúzska i Jordánska vrátane organizátorov a vystupujúcich vo večerných programoch. Účastníci tvorili pod vedením profesionálnych lektorov v  umeleckých dielňach zameraných na výtvarné umenie, fotografiu, film, divadlo, tanec, literatúru a po prvý raz i na hudobno-textársku tvorbu. Organizátormi podujatia bolo Mestské kultúrne stredisko, Občianske združenie Oxymoron a Základná umelecká škola v Rimavskej Sobote.

Zdroj: Rimava.sk

.

.

.

Súvisiace články:

KOKAVA: Umelecký tábor Letavy s rekordným počtom účastníkov
LETAVY: Kopce a lúky nad dedinou “okupujú” stovky mladých umelcov
VIDEO: Na Kokave slávnostne zahájili 24. ročník Letného tábora výtvarníkov LETAVY
Známy umelecký tábor Letavy sa presúva do Kokavy, začína už v nedeľu

http://www.letavy.sk

..

[flashvideo filename=http://www.rimava.sk/video/letavy2009zaver.flv /]

.

.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross