No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Na medzinárodnej súťaži Spolu v EU - Dni porozumenia koncert skupiny Republic

16. februára 2009 |  | | |

V Rimavskej Sobote sa v júni uskutoční už v poradí tretí ročník medzinárodnej súťaže Spolu v EU - Dni porozumenia. Študenti z krajín V4 si tak zmerajú svoje sily v súťažiach odborných zručností. Ako ďalej pre Rimava.sk uviedol organizátor podujatia a riaditeľ Spojenej školy v Rimavskej Sobote Jaroslav Bagačka, tento rok by súčasťou súťaže mala byť aj prehliadka Euroacademi gastro – súťaž všetkých trinástich gastroškôl v kraji. Bagačka predpokladá účasť až 17-18 študentov v niektorých kategóriách. Podľa jeho slov sa súťažiť bude v ôsmich kategóriách, kaderník, kozmetik, obchodný pracovník, kuchár, cukrár, barman, barista a someliér.

Súťaž sa uskutoční vo štvrtok a piatok 4.-5. júna. Ako Bagačka ďalej avizuje, štvrtkový večer sa bude niesť v duchu „Slovenského večera“, na nádvorí reduty Čierneho orla budú vystupovať tunajšie folklórne súbory, doplnením bude slovenská recepcia. Organizátormi súťaže Spolu v EU - Dni porozumenia je Spojená škola so svojím zriaďovateľom Banskobystrickým samosprávnym krajom.

„Dni porozumenia vyvrcholia koncertom jednej z najväčších maďarských skupín Republic,“ povedal pre Rimava.sk šéf agentúry Agrum Music Henrich Albert. Koncert sa uskutoční v piatok, 5. júna, na Kurinci, kde organizátori koncertu očakávajú účasť približne 10 tis. ľudí. „Koncert bude zadarmo,“ poznamenal Albert, podľa ktorého ďalším ťahákom bude skupina Horkýže Slíže. Okrem účastníkov súťaže Spolu v EU - Dni porozumenia, organizátori už teraz v predstihu pozývajú širokú verejnosť.
Zdroj: Rimava.sk

Súvisiace články
Študenti stredných odborných škôl dnes predviedli svoju zručnosť a kreativitu


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross