No active "ca-sidebar-197687" sidebar

VIDEO: Na medzinárodnej tanečnej súťaži sa presadili aj Soboťania

7. februára 2009 | |  | 

Viac ako sto tanečných párov súťaží dnes v rimavskosobotskom dome kultúry vo všetkých kategóriách spoločenských a latinskoamerických tancoch. „V tanečnej súťaži O pohár primátora mesta máme páry z celého Slovenska, z Poľska a Maďarska,“ uviedla pre Rimava.sk  Tatiana Koniarová z Mestského kultúrneho strediska, ktoré je jedným z organizátorov podujatia. Ako dodala, niektoré kategórie sú bodovacie, ale všetci získavajú poháre, medaily a diplomy.

Podľa slov Koniarovej atmosféra podujatia je veľmi dobrá. Potešil ju najmä rimavskosobotský tanečný pár Tomáš Baka a Regina Kisbenedeková, ktorý vo svojej kategórii v latinskoamerických a štandardných tancoch získal prvé miesto. (Tanečný pár je čerstvým vicemajstrom Slovenska v latinskoamerických tancoch. pozn. red.) Divákom rovnako radosť urobili aj Rimavskosoboťania Róbert Sendrei a Lorette Gortová, ktorí zvíťazili v kategórii latinskoamerických tancoch v kategórii dospelých. Ako Koniarová poznamenala, z najmladších v kategórii junior v latinskoamerických tancoch zvíťazil pár Gerhard Sendrei a Orsolya Farkasová z Rimavskej Soboty.

Vystúpenie súťažných párov hodnotí dvanásťčlenný zbor porotcov. „Myslím si, že na prvú súťaž v Rimavskej Sobote je to dosť dobré,“ povedal pre Rimava.sk Pavel Imre, jeden z tucta porotcov. Podľa jeho slov sa hodnotí v každej výkonnostnej alebo vekovej kategórii niečo iné. „V nižších triedach je to hudba, rytmika, postavenie, nášľapy chodidiel. U starších párov je to už najmä priebeh pohybu,“ dodal.

Finále súťaže bude dnes vo večerných hodinách o 20:30 hod. a slávnostné vyhlasovanie výsledkov je naplánované o 22:00 hod. Tancujú sa štyri štandardné tance - anglický valčík, foxtrot, quickstep a tango. Z kategórie latinskoamerických je to čača, rumba, samba, jive a pasodoble.

Doplnená správa 8. februára o 9:00 hod.
Rimavskosobotský pár Ladislav Lukačko a Danica Mašlonková sa presadili v kategórii seniorov hobby nad 35 rokov.

[flashvideo filename=http://www.rimava.sk/video/tanecna_sutaz_1.flv /]

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross