No active "ca-sidebar-197687" sidebar

VIDEO: Na Sobotskom tanečnom parkete boli úspešné aj domáce páry

3. mája 2010 | |  | 

Pod názvom Sobotský tanečný parket 2010 sa v prvú májovú nedeľu v estrádnej sále Domu kultúry v Rimavskej Sobote konala súťaž v štandardných a latinsko-amerických tancoch s medzinárodnou účasťou. Usporiadal ju Tanečný klub Impulz, Mestské kultúrne stredisko v spolupráci s  mestom Rimavská Sobota a Slovenským zväzom tanečného športu. Ako Rimava.sk informovala riaditeľka súťaže Tatiana Koniarová, zúčastnených bolo viac ako 80 párov, okrem tanečníkov z celého Slovenska aj zástupcovia Maďarska a Poľska.

„V skupine štandardných tancov sa tancoval anglický valčík, viedenský valčík, tango, slowfox a quickstep, medzi latinsko-americkými tancami to bola samba, cha-cha, rumba, paso doble a jive,“ uviedla Koniarová. Ako dodala, okrem registrovaných párov sa súťažilo aj v tzv. hobby kategórii.
V nej boli úspešní aj tanečníci rimavskosobotského TK Impulz, páry Lukačko-Mašlonková, Murín-Tóthová, manželia Schmidtovci a tiež pár Simon-Bodoloová, ktorý súťažil po prvýkrát.

V juniorskej kategórii sa darilo aj ďalšiemu rimavskosobotskému páru Sendrei-Farkasová, ktorí si za latinsko-americké tance odniesli striebornú medailu.

Dve zlaté a jedno bronzové umiestnenie si vytancovali aj Rimavskosoboťania Tomáš Baka a Regina Kisbenedeková (tancujú za TK Sambed Rožňava), ktorí boli najlepší v kategórii juniorov a dospelých v štandardných tancoch, tretí skončili v latinsko-amerických tancoch v kategórii dospelých. „Je to naozaj veľmi šikovný a perspektívny tanečný pár, mne osobne sa veľmi páčili, verím tomu, že v blízkej budúcnosti budú reprezentovať Slovensko,“ povedal pre Rimava.sk vedúci súťaže Tibor Gramanich-Štromajer.

Výkony párov na tanečnom parkete pozorne sledovalo 11 rozhodcov. „Hodnotí sa technika, mechanika, vo vyšších kategóriách aj dynamika, výraz a emócie tanečníkov,“ prezradil pre Rimava.sk rozhodca Michal Soukup z Trenčína. „V každej kategórií boli slabšie aj silnejšie páry, ktoré boli zdatnejšie a podľa toho boli aj ohodnotení,“ uviedla Marieta Plačková z Košíc, rovnako členka rozhodcovského zboru.

[flashvideo filename=http://www.rimava.sk/video/tanecna_sutaz_maj_2010-1.flv /] Rozhovor s vedúcim súťaže Tiborom Gramanich-Štromajerom a riaditeľkou súťaže Tatianou Koniarovou

„Priebeh súťaže bol fantastický, spokojná som s účasťou aj tanečníkov aj divákov, podujatie sa podarilo, skončilo to naozaj úspešne, naše domáce páry bodovali, takže čo viac si priať,“ zhodnotila bezprostredne po vyhodnotení poslednej súťažnej kategórie riaditeľka súťaže.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross