No active "ca-sidebar-197687" sidebar

R. SOBOTA: V skvelej Čiernej komédii sa predstavia aj herci z regiónu, Cyril Žolnír a Lukáš Pelč

27. novembra 2014 |  | |

Čierna komédiaBojíš sa, že keby ťa niekto uvidel, so všetkými tvojimi chybami, že by ťa nemohol mať rád?!? Každý z nás občas niečo skrýva. Každý sa niekedy snaží pred ostatnými vyzerať lepší než v skutočnosti je. Ukrývame naše tajomstvá, chyby z minulosti, bývalé vzťahy, naše vlastnosti. Tma nám zdanlivo pomáha zahaliť veci, ktoré nechceme pustiť na denné svetlo. Rovnako však dokáže aj všetko poriadne skomplikovať.

Presvedčia sa o tom všetci diváci, ktorí v piatok, 28. novembra, o 19:00 hod. prídu do rimavskosobotského Domu kultúry na predstavenie plné nápadov a situačného humoru s názvom Čierna komédia. Účinkujú v nej čerství, avšak už teraz dobre známi absolventi Divadelnej fakulty VŠMU, medzi nimi aj mladí herci z regiónu: Rimavskosoboťan Cyril Žolnír a Lučenčan Lukáš Pelč, ktorý si zahral napríklad aj vo filme Kandidát. Hlavnú postavu stvárni Dominik Gajdoš, ktorého ste mohli vidieť v úlohe zvodcu žien - Ronalda v seriáli Dedičstvo či vo filme Dušičky seniorov. V tejto zábavnej inscenácií sa predstaví aj nadaná speváčka a herečka Veronika Strapková, finalistka súťaže Hlas Československa, a nie menej talentovaní Marta Maťová, Jozef Jurčišin-Kukľa, Lukáš Dóza a Júlia Kováčiková, ktorí účinkujú v rôznych inscenáciách v Slovenskom národnom divadle ako aj televíznych seriáloch či dabingu. Dielo slávneho amerického dramatika Petra Shaffera (autor predlohy k rovnomennému filmu Miloša Formana Amadeus) hrajú mladí herci aktuálne v Divadle Malá Scéna STU Bratislava.

[su_media url="https://www.youtube.com/watch?v=dvaInved9ig" width="600" height="400"]

O čom je Čierna komédia?

Mladý sochár Brindsley Miller a jeho snúbenica Carol Melkettová očakávajú vzácnu návštevu: miliardára Georga Bambergera, zberateľa umenia, ktorý si má prísť pozrieť Brindsleyho práce a Carolinho otca, plukovníka Melketta, ktorý má prísť posúdiť Brindsleyho ako potenciálneho zaťa.
Aby na nich dvojica urobila dojem, z bytu suseda Harolda si požičia vzácny starožitný nábytok, no bez jeho vedomia. Zrazu vypadne prúd. Sused Harold sa predčasne vracia, zjaví sa aj Brindsleyho bývalá priateľka Clea. Všetkých zahalí tma, ktorá však ukáže viac než by sme čakali.

Réžia: Juraj Bielik, Anton Korenči
Preklad: Miloš Pietor   Úprava: Juraj Bielik  Scéna: Adam Cisár Kostýmy: Miroslav Král
Hrajú: Dominik Gajdoš , Marta Maťová, Júlia Kováčiková, Jozef Jurčišin-Kukľa, Lukáš Pelč, Veronika Strapková, Lukáš Dóza, Cyril Žolnír

Manažér predstavenia: Nikola Kökényová

Dĺžka predstavenia: 1 hodina 30 minút bez prestávky

Vstupné: 4 eurá

Čerstvý absolvent Divadelnej fakulty VŠMU Cyril Žolnír sa dal na herectvo po tom, ako vyštudoval právo. Na „doskách, ktoré znamenajú svet“ ho diváci mohli vidieť v divadle Aréna, v Divadle na Zastávke a aktuálne aj v Štúdiu 12 v predstavení Mnemojohann. V Divadle Malá scéna STU Bratislava okrem  predstavenia - Čierna Komédia spolupracuje aj na ďalších. Účinkoval tiež v projekte Moje Povstanie – časť Mária aj v seriáloch ako Rodinné prípady alebo Búrlivé víno či Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou. Okrem toho sa rodák z Rimavskej Soboty aktívne venuje aj hudbe a hráva na saxofóne, klarinete a gitare (pochopiteľne, nie naraz) a moderuje spoločenské akcie. Voľný čas trávi cestovaním ako sprievodca či delegát. Poznávacie znamenie: vždy dobrá nálada a veľký srdečný úsmev.

„Veľmi sa teším, že s týmto energiou sršiacim predstavením pricestujeme do môjho rodného mesta. Pozývam preto všetkých Rimavskosoboťanov, všetkých milovníkov divadla ako aj všetkých, ktorí majú radi zábavu a chcú s nami prežiť výnimočné chvíle. Som presvedčený, že strávia príjemný piatkový večer,“ odkazuje Cyril Žolnír.

Zdroj: Sponzorovaný článok


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross