No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO/VIDEO-Transistor: Na výnimočnej hip-hopovej párty pod holým nebom sa zabávalo vyše 500 mladých

30. augusta 2014 | |  | | |

hot art Transistor 2014Špeciálne osvetlenie, zvuk, para, projekcie a hip-hopové stálice slovenskej scény pritiahli na nádvorie Čierneho orla v Rimavskej Sobote stovky tínedžerov. Na obľúbenom podujatí Transistor sa tento rok v spojení s Mestským kultúrnym strediskom a pod holým nebom zabávali so skupinou Moja reč so živou kapelou Komplot. Dobrú náladu priniesol aj raper Zverina, MC Shomi či DJ Jazzy. Svoje sety odohral aj domáci KA YA a PLES.

[su_media url="https://www.youtube.com/watch?v=aa8uXMZv0aU" width="600" height="388"]

Podľa organizátorov začínal Transistor s niekoľkými desiatkami priaznivcov a v piatok sa ich na koncerte stretlo už niekoľko stovák. „To znamená, že má význam robiť to aj naďalej,“ vyhlásil počas koncertu jeden z organizátorov podujatia Adam Pavella. Ako pre Rimava.sk uviedol, podujatie bolo doteraz zamerané klubovo a stretávali sa v Dome kultúry, kvôli narastajúcemu počtu priaznivcov sa tentokrát presunuli na nádvorie Čierneho orla. „Veľmi sa nám páčili nové priestory. Bolo to veľmi atraktívne a pochvaľovali si aj účinkujúci,“ povedal Pavella, podľa ktorého návštevnosť prekonala ich očakávania. Spokojnosť neskrývala ani Regina Špitálová z Mestského kultúrneho strediska v Rimavskej Sobote. Podľa jej slov bolo na koncerte viac ako 500 návštevníkov. "Už niekoľko rokov sa nám dobre spolupracuje s mladými ľuďmi z Transistoru," povedala Špitálová, ktorá zároveň ocenila aj služby Strednej odbornej školy obchodu a služieb, ktorej priestory patria.

Kultúrne podujatie Transistor sa stalo najpopulárnejším podujatím súčasnej kultúry v Rimavskej Sobote a okolí, ktoré v niekoľkých sekciách prináša aktuálne trendy v umení a športe. Pravidelne sa koná už od roku 2004.

Podujatie je súčasťou projektu HOT ART – umenie v uliciach mesta, ktoré organizuje Mestské kultúrne stredisko s podporou MKSR a spoločnosti Automax s. r. o.

 

Zdroj: Sponzorovaný článok (Rimava.sk je mediálny partner podujatia)


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross