No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Úspešná komédia Kumšt čoskoro v R. Sobote! Pozrite sa, čo o nej povedali samotní herci

26. januára 2015 |  | |

divadelná hra KumštKumšt. Divadelná hra preložená do 35 jazykov a ocenená niekoľkými svetovými cenami patrí bezpochyby medzi najúspešnejšie komédie súčasnej francúzskej dramatičky Yasminy Reza. Škodoradosť najväčšia radosť? Kamaráti navždy alebo ako blízko je od priateľstva k nenávisti? Uvidíte už tento mesiac, vo štvrtok, 29. januára o 18.00 hod. v divadelnej sále Domu kultúry v Rimavskej Sobote. Komédia plná humorných situácií ale aj dramatických zvratov dýcha atraktívnosťou aj vďaka skvelému hereckému obsadeniu, predstaví sa v nej Csongor Kassai, Martin Mňahončák a Gregor Hološka.

Toto o "Kumšte“ prezradili samotní herci:

Ako by ste priblížili hru  Kumšt divákom?
Csongor Kassai: Skoro až dokonale zobrazený svet troch kamarátov ženskými očami (kde na to tie ženy chodia?)
Martin Mňahončák: Stačí sa prísť pozrieť(smiech). Je to naozaj jedna z najlepších vzťahových hier a je radosť si to zahrať, obzvlášť s takými hercami ako sú Csongor a Gregor... Priateľstvo, ako aj všetky dôležité veci na svete sú veľmi krehké a musíme sa o ne starať, nenechávať ich len tak plynúť. A o tom je táto hra. Je plná humoru, zvratov a aj vyhrotených situácií. Kam až sa dá zájsť? 🙂

Kumšt je o škodoradosti aj o priateľstve. Ako vnímate tieto súčasti života?
Csongor Kassai: Jeden z nich je ten dobrý a druhý ten zlý čertík pri našom uchu a šepkajú nám do ucha, čo by sme mali či nemali robiť. Najlepšie urobíme, keď to necháme medzi nimi a my pôjdeme vlastnou cestou.
Martin Mňahončák: Nijako inak ako súčasť života. Stretávame sa s tým dnes a denne, bohužiaľ. Ale to sa zmeniť nedá. Môžeme sa pokúsiť zmeniť náš postoj k tomu a naučiť sa s tým žiť. Škodoradosť je vraj tá najväčšia radosť. Priateľstvo je dôležité a to skutočné je, žiaľ, veľmi zriedkavé. Chráňme si ho, ak ho stretneme a možno aj s pomocou kamarátov obmedzíme škodoradosť...snáď 🙂

Na čo všetko sa môžu tešiť diváci v Rimavskej Sobote?
Csongor Kassai: Že na javisku možno spoznajú seba, kamarátov, susedov, svojich šéfov a môžu sa na nich smiať bez toho, aby sa tí druhí urazili.
Martin Mňahončák: Samozrejme na veľmi pekné predstavenie, výborných hercov a zážitok z niečoho, čo je úplne normálne a neskutočné zároveň. Snáď tam uvidia aj seba a pobaví ich to. Hodinka a pol nefalšovanej srandy a drsnej pravdy zároveň.

Čo je pre vás osobne najväčším kumštom v živote?
Csongor Kassai: Žiť s ľuďmi, akých hrám!
Martin Mňahončák: Stretnúť sa s blbcom a odísť z toho bez následkov. Myslím obaja 🙂

Vstupenky na hru Kumšt si môžete zakúpiť už teraz, v predpredaji za 12 eur v Mestskom kultúrnom stredisku a Turistickom informačnom centre. Vstupné na mieste 15 eur.

Zdroj: MsKS, Sponzorovaný článok
Pri sponzorovaných a reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross