No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V Rimavskej Sobote sa zídu spevácke zbory z celého Slovenska

22. mája 2012 |  | |

Mládežnícke spevácke zbory z rôznych kútov Slovenska sa v závere týždňa zídu v Rimavskej Sobote, na 43. ročníku podujatia Mládež spieva. Je to jediná celoštátna postupová súťaž a prehliadka mládežníckych speváckych zborov, na programe je aj promenádny koncert na námestí, galakoncert aj vystúpenie profesionálneho vokálneho zoskupenia Otto Voce v rímskokatolíckom kostole.

.

Ako pre Rimava.sk uviedla Regina Špitálová z Mestského kultúrneho strediska, ktoré súťaž už po druhýkrát organizuje, v meste sa počas najbližšieho víkendu stretne asi 200 mládežníkov. Prídu spevácke zbory vybrané z  krajských prehliadok, svoje zastúpenie bude mať Nitra, Levoča, Hlohovec, Senica, Štúrovo či Košice. „Tento ročník je venovaný pocte jubilujúcim hudobným skladateľom Ivanovi Hrušovskému, Ladislavovi Burlasovi a Milanovi Novákovi, čo sa premietlo aj vo výbere skladieb do súťažného programu, ktorý bude prebiehať v sobotu 26.mája od 9.30 v divadelnej sále Domu kultúry,“ avizuje Špitálová. Ako dodala, vzdelávaciu časť prehliadky bude tvoriť workshop pre spevácke zbory a rozborový a hodnotiaci seminár, na ktorom bude odborná porota verejne hodnotiť výkony súťažiach zborov.

Program prehliadky obohatí sobotňajší promenádny koncert na Hlavnom námestí o 16.30 hod., ktorý bude zároveň pozvánkou na večerný galakoncert zborov. Ten bude spojený s vyhlásením výsledkov súťaže a odovzdávaním ocenení súťažiacim zborom, ale aj jubilujúcim zborovým telesám a dirigentom. Celý program podujatia Mládež spieva je bezplatne prístupný verejnosti.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross