No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Vianočný koncert Reiter trio prilákal asi 150 ľudí

21. decembra 2011 |  | |

Posledný koncert  31. ročníka rimavskosobotskej Hudobnej jesene sa niesol v predvianočnej atmosfére, do divadelnej sály Domu kultúry prilákal asi 150 ľudí. Predstavilo sa Reiter trio, husľový virtuóz, dirigent a skladateľ Štefan Reiter st., skvelý sólista syn István Reiter ml. (husle) a mladý úspešný klavirista Ladislav Fančovič.

„Očakávali sme početnejšie publikum ako zvyčajne, nakoľko Reiterovci sú v Rimavskej Sobote, ale samozrejme nielen tu, veľmi obľúbení a známi. Takáto návštevnosť nás však milo prekvapila, keďže je to náročnejší žáner,“ povedala Katarína Zsélyiová z Mestského kultúrneho strediska, ktoré je organizátorom projektu Con Spirito.

Program koncertu pozostával zo známych či menej známych melódií, diváci si  vypočuli nádherné podanie skladby J. S. Bacha Air, Zimu zo štyroch ročných období Antonia Vivaldiho, Uhorský tanec J. Brahmsa, melódie Straussových valčíkov navodzujúce atmosféru viedenských plesov. „Keďže Vianoce už klopú na dvere, páni umelci v závere koncertu predviedli neodmysliteľné melódie vianočných kolied, Rolničiek, Bielych Vianoc či Tichej noci,“ opísala vianočnú atmosféru Eva Čarnoká z Kruhu priateľov vážnej hudby, ktorý má v súčasnosti viac ako 30 stálych členov.

Vianočný koncert Reiter trio uzavrel 31. ročník Hudobnej jari a jesene v Rimavskej Sobote Con spirito, v rámci ktorého organizátori ponúkli milovníkom vážnej hudby osem kvalitných komorných koncertov rozdelených do dvoch cyklov Hudobnej jari a Hudobnej jesene. Projekt sa uskutočňuje s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR, v spolupráci s Hudobným centrom v Bratislave.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross