No active "ca-sidebar-197687" sidebar

VIDEO: Ožďany držia slovenský rekord, tancovali celý deň

17. mája 2010 | |  | 

Ožďany tancovali nepretržite celých 24 hodín. Od piatku 22-hodiny až do soboty rovnakého času patril celý parket viac ako 160 tanečníkom. Týmto úspešným rekordom si obec vyslúžila unikátny zápis do Knihy slovenských rekordov.

„Toto bola prvá 24-hodinová diskotéka s takýmto zameraním na Slovensku. Išlo hlavne o celodennú zábavu, počas ktorej sa na tanečnom parkete malo baviť minimálne šesť registrovaných účastníkov. Pod tento počet to nemohlo klesnúť, ustanovujúci rekord by inak nepadol,“ Rimava.sk informoval autor myšlienky a spoluorganizátor Vladimír Lupták.

Ako dodal, rekord pomohlo vytvoriť 161 účastníkov, z ktorých naraz na tanečnom parkete tancovalo niekedy aj 90. „S priebehom akcie som spokojný, prebehla bez komplikácií, všetko sme mali splnené s literami zákona o zápise,“ doplnil Lupták.

Najmladší zúčastnený rekordu mal iba tri a pol roka, najstarší boli narodení v roku 1962. Pre všetkých účastníkov boli pripravené raňajky, na obed sa podával guláš a na večeru ovocie. Počas celého dňa mali zabezpečený pitný režim a pripravený bol aj zdravotný dozor. O hudobnú produkciu sa postarali štyria Dj-i z Rožňavy

„Ak to financie dovolia, určite neostaneme iba pri tomto prvom certifikáte o rekorde. Budeme sa snažiť spraviť niečo nové. V Knihe rekordov sú také zaujímavé veci, z ktorých sa človeku až rozum zastáva. Dá sa vymyslieť hocičo, len treba mať okolo seba tú správnu partiu,“ uzavrel Lupták.

[flashvideo filename=http://www.rimava.sk/video/disko_ozdany.flv /]

Zdroj: Rimava.sk, FOTO a video: Igor Svítok, Slovenské rekordy


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross