No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Začnite nový rok s aktivitami Domu kultúry!

26. januára 2017 |  | | |

hana-Nový rok zvykneme začínať novými predsavzatiami, veľa z nás sa rozhodne aktívnejšie cvičiť, viac čítať, učiť sa cudzie jazyky a podobne. Čo tak zrelaxovať pri kvalitnom divadelnom či hudobnom zážitku?
Mestské kultúrne stredisko pre vás pripravilo v utorok, 31.januára o 19.00 hod., prvé predstavenie v roku 2017 HANA (Hommage à Hegerová) v podaní Žilinského divadla. „Bude to skvelý zážitok...hoci už česká spevácka legenda Hana Hegerová (84) zápasí s vážnymi zdravotnými problémami, jej pesničky sú plné jej energie, ukrývajú príbeh a tajomstvo, hovoria o vzťahoch a únikoch do intimity ticha a slov na hranici spievania,“ avizovala Milana Jutková, riaditeľka MsKS. V hudobnej inscenácii odznejú mnohé piesne šansonierky a herečky v sugestívnom podaní Barbory Švidraňovej a Veroniky Strapkovej, ktoré sa do povedomia verejnosti dostali aj ako výborné speváčky, finalistky Hlasu Česko Slovensko: Čerešne, Maestro Tango, Lásko prokletá, Krásne sis to vymyslel a iné.

V ostatných mesiacoch Mestské kultúrne stredisko pripravuje divadelnú komédiu Rodinný prievan 9.marca a koncert známej maďarskej speváckej legendy Zorana 4. apríla.
Príbeh predstavenia nás zavedie do zákulisia regionálneho divadla, v ktorom sa pripravuje hudobno-divadelný večer o Hane Hegerovej. Hlavná hviezda súboru, na ktorej je celá produkcia postavená, sa však nečakane rozhodne z divadla odísť. V predstavení ju má narýchlo nahradiť mladá absolventka herectva z hlavného mesta. Jej príchod rozvíri zdanlivo pokojné provinčné vody a postupne sa dozvedáme, že nie všetko je také, ako sa na prvý pohľad zdá. Príbeh mladej herečky, ktorá sa ocitla v zložitej životnej situácii, spoznávame prostredníctvom silných Hegerovej piesní. Hudobná inscenácia HANA je návratom žilinského divadla k väzbám, ktoré si ctí. Je veľkou poctou Hane Hegerovej, ktorá začínala svoju profesionálnu dráhu v päťdesiatych rokoch minulého storočia (1953-1958) práve na doskách žilinského divadla.
Účinkujú: Barbora Švidraňová, Veronika Strapková, Juliána Oľhová, Michal Tomasy, Matúš Kvietik, Braňo Bačo, Boris Zachar, tanečníčky: Katarína Baránková, Martina Vyšinská, Patrícia Hanuliaková.

V dome kultúry mysleli aj na najmenších divákov a v nedeľu, 19. februára o 16.00 hod., pre nich pripravili rozprávkový divadelný muzikál PAT A MAT s kamarátmi. V predstavení naživo uvidíte známe rozprávkové postavičky z večerníčkov: Pat a Mat, Maťko a Kubko, slimák Maťo a škriatok Klinček, Traja chrobáci, Majka z Gurunu a nebude chýbať ani Deduško Večerníček. „Deti sa budú môcť s obľúbenými hrdinami vyobjímať a odniesť si pamiatku v podobe spoločnej fotografie,“ uzavrela Jutková. Vstupné je sedem eur a deti do dvoch rokov zdarma (bez nároku na sedadlo). Predpredaj vstupeniek v MsKS a TIC.

Hana Hegerová - LIVE KONCERT (2006)

Zdroj: Rimava.sk, MsKS Rimavská Sobota


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross