No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Žiaci dvoch základných škôl sa preniesli do sveta duchov

20. decembra 2017 | |  | 

Začiatkom decembra sa v Knižnici Mateja Hrebendu v Rimavskej Sobote uskutočnil už jedenásty ročník podujatia pre deti a mládež, pod názvom Povedala knižka knižke. Ide o projekt s cieľom naučiť najmä deti na prvom stupni základných škôl čítať s porozumením. Tento rok sa organizátori podujatia rozhodli program obohatiť a v rámci tohto projektu sa uskutočnil cyklus prednášok „Zaži vedu na živo“, kde odzneli prednášky v podaní vedeckého publicistu a paleontológa Dušana Valenta.

Prednáška „Prečo vidíme duchov“ zaujala žiakov ôsmeho a deviateho ročníka zo ZŠ P. K. Hostinského a Súkromnej ZŠ Creative. „Žiaci si vyskúšali, ako sa dokáže mozog zahrať s tým, čo oko nevidí. Zistili, ako zapojiť do skúmania nevysvetliteľných javov vedecké metódy dokazovania a nespoliehať sa na „zaručené“ informácie z googlu,“ priblížila knihovníčka z detského oddelenia a jedna z organizátoriek podujatia Janka Póšová. Žiaci mali možnosť zažiť neopakovateľnú atmosféru a pútavý interaktívny prenos, ktorý im otvoril okno do sveta paranormálnych javov.

Podľa slov knihovníčky, podujatie zožalo veľa pozitívnych ohlasov a záujem o prednášky prejavili aj ostatné základné školy z Rimavskej Soboty. „V cykle „Zaži vedu naživo“ budeme pokračovať aj v roku 2018 a ponuka tém bude pestrá,“ povedala Póšová a dodala, že najbližšie prednášky sa budú týkať najväčších prírodných katastrof, trhania kontinentov, ale aj mimozemšťanov na našej planéte.

Zdroj: Rimava.sk, FOTO: Peter Bartók


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross