No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Päť dní v znamení maďarských gastronomických špecialít

22. septembra 2008 |  | 

Od pondelka, 22. septembra do piatka 26. septembra si je možné v stravovacích zariadeniach Čierny orol a Junior Komplex pochutiť na maďarských špecialitách. V rámci Týždňa maďarskej kuchyne sú pre stravníkov pripravené špeciality ako halászlé, slepačia polievka újházi, roštenka kalocsai, bravčové stehno heves, či dezert - halušky somlói. Ponuku jedál a vín krátko odprezentoval dnes na slávnostnom otvorení zástupca riaditeľa Spojenej školy v Rimavskej Sobote Dušan Kmeť v spoločnosti riaditeľa partnerskej školy z Ózdu Istvána Bodu, rimavskosobotského primátora Štefana Cifruša a niekoľkých poslancov za Banskobystrický samosprávny kraj.

Ako Kmeť pripomenul, cieľom akcie je prehĺbiť kontakty a upevniť vynikajúcu spoluprácu s partnerskou školou v Ózde. Upozornil, že špeciality vychýrenej maďarskej kuchyne budú oživením tunajších jedálnych lístkov. Jedlá tento týždeň budú pripravovať žiaci spojenej školy za pomoci maďarských špecialistov. Tento rok to je László Kiss  so svojimi dvomi žiakmi.

Šéfkuchár z maďarského Ózdu László Kiss berie podobné akcie v zahraničí ako výzvu. Okrem tradičných jedál, ktoré na Slovensku všetci poznajú, sa snaží prezentovať vždy novými a výnimočnými jedlami. “Tento rok sme pripravili kuracie prsia so slivkami,” povedal pre Rimava.sk Kiss, ktorý pôsobil v mohých lepších reštauráciách, a to nielen v Budapešti. Ako poznamenal, tento rok bol tri mesiace vo Švédsku a nedávno sa vrátil z Poľska.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross