No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Kandidátnu listinu na primátora podali deviati muži a jedna žena. O post poslanca má záujem 114 Rimavskosoboťanov

4. októbra 2010 |  | | | | |

Kandidátnu listinu na post primátora Rimavskej Soboty podalo desať záujemcov, deviati muži a jedna žena. Pre Rimava.sk to potvrdila Marta Feketeová, zapisovateľka mestskej volebnej komisie. Ako ďalej informovala, kandidátom koalície strán SaS, KDH a EDS je Peter Bartakovič, s podporou strany Most-Híd kandiduje súčasný primátor Štefan Cifruš, za SDKÚ-DS ide do komunálnych volieb Július Sojka.

Opozičné strany nominujú dvoch kandidátov, kandidátom strany Smer-SD je Miroslav Martiš, za SNS Aneta Vargicová.

S podporou SMK má o primátorské kreslo záujem František Auxt, za Stranu rómskej koalície kandiduje Vojtech Kökény.

Kandidátnu listinu na funkciu primátora Rimavskej Soboty odovzdali aj nezávislí kandidáti Jozef Šimko, Alexander Štefan a Samuel Urban.

 
Na rimavskosobotskej radnici do polnoci, 3. októbra, prijali aj 114 kandidátnych listín na post poslanca mestského zastupiteľstva. Najviac nominantov má strana Smer-SD, ktorá ide do volieb s plným počtom 19 kandidátov. Za stranu SMK chce ísť do volieb 17 poslancov, po 16 kandidátov majú strany SDKÚ-DS a Most-Híd.
Šiesti Rimavskosoboťania by sa mali objaviť na kandidátke SaS, piati za strany SDĽ a HZD, po štyria na kandidátke strán SNS, KSS, EDS a KDH. Troch nominantov by mala mať Strana rómskej koalície, dvoch ĽS-HZDS a Rómska iniciatíva Slovenska.

Ako nezávislí podali kandidátnu listinu na poslanca deviati kandidáti.

Ako Marta Feketeová pre Rimava.sk uviedla, preskúmanie a registrácia kandidátnych listín je na programe prvého zasadnutia mestskej volebnej komisie, ktorú primátor zvolal na piatok, 8. októbra. Okrem toho tu určia aj predsedu a podpredsedu komisie. Mená kandidátov na poslancov za jednotlivé strany budú zverejnené až po registrácii kandidátnych listín, povedala Feketeová.

Voľby do obecných  (mestských) zastupiteľstiev a voľby starostov (primátorov) obcí sa budú konať v sobotu,  27. novembra, 2010. Okrem primátora si Rimavskosoboťania zvolia aj 19 poslancov.
Voliť sa budú zástupcovia piatich volebných obvodov. Šiestich poslancov si vyberú obyvatelia  v obvode Sídlisko Západ - Sobôtka - Kľačany, štyroch v obvode Sídlisko Rimava - Malohontská. Vo volebných obvodoch Rožňavská - Šibeničný vrch - Sabová - Vinice - Bakta - Nižná Pokoradz, Staré mesto - Chrenovisko - Vyšná Pokoradz a Tomašová - Včelinec - Dúžavská cesta - Kurinec - Dúžava - Mojín sa budú voliť po traja poslanci.

Oprava: 7. októbra

Podľa informácií z Oddelenia organizačného a vnútornej správy na mestskom úrade správny počet kandidátov na poslanca je 114.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross