No active "ca-sidebar-197687" sidebar

STARÝ DOM: Reštaurácia, v ktorej vám naservírujú kúsok regiónu

stary-dom1Poctivý horúci vývar, všeliek pre telo i pre dušu, s vlastnoručne vyrobenou cestovinou. Sviečkovica z mladého býčka, ktorý sa pásol na lúkach tu neďaleko. K mäsku chutná, ľahučká parená knedľa, dokončená len pred malou chvíľou, žiadny polotovar. Voňavý koláč s domácim lekvárom, z černíc, ktoré zbierali pracovité ruky, v lese za týmto kopcom. Kedy ste si na takom pochutnali? Kedy vám čašník presne povedal, koľko zrelo mäsko na steaky, z akého chovu pochádza, od ktorého farmára? Kde ste naposledy jedli voňavý domáci chlieb? Kde vám niekto upiekol ešte aj vlastné žemle na hamburger? Vieme o takom mieste. O novej reštaurácii, v ktorej však platí staré známe Náš zákazník, náš pán, v ktorej si vás hneď podmaní pokojná atmosféra s nádychom vidieka, nehovoriac o špecialitách od miestnych výrobcov. Adresa: Starý dom, Rimavská Sobota.

„Dali sme sa na ťažšiu a dlhšiu cestu, ale som presvedčený, že ľuďom čoraz viac záleží na tom, čo jedia a dokážu oceniť kvalitné produkty od miestnych chovateľov a pestovateľov, priamo z nášho regiónu,“ zhrnul majiteľ reštaurácie Starý dom Jaroslav Gregorec. Rozmenené na drobné: v jeho kuchyni nenájdete žiadne mäso zo zahraničného dovozu, žiadne polotovary, žiadne nezdravé náhradky. Pečú vlastný domáci chlieb, vyrábajú vlastné cestoviny, vlastné knedle, pirohy, tatársku omáčku, jednoducho všetko, čo sa len dá, dokonca aj párky z čistého mäsa.
stary-dom2„Mäso pochádza výlučne od dodávateľov z regiónu, od farmárov z okolia. Presne vieme zákazníkom povedať, z akého chovu bolo zviera, kto sa oň staral, koľko malo mesiacov, ako dlho mäsko zrelo skôr, než sa dostalo na panvicu,“ vysvetľuje majiteľ reštaurácie, ktorú na otvorenie pripravovali takmer rok. Dôsledne, vkusne, s citom pre detail, tak, aby sa tu každý cítil ako doma. Už počas úvodných týždňov privítali mnoho spokojných zákazníkov. Nateraz môžu prísť každý pracovný deň na denné obedové menu, ktoré pozostáva vždy z najmenej troch hlavných jedál a dvoch polievok. Popri bravčových medailónikoch, sviečkovej, teľacej roštenke, haluškách, hovädzom mäsku na víne a množstve ďalších výborných pochúťok najnovšie zaradili do jedálnička aj ľahšie fitness jedlá a šaláty.

Okrem denného menu však vždy na záver týždňa v Starom dome pripravujú aj tematické večery (a večere). Vtedy je reštaurácia otvorená dlhšie ako zvyčajne, pre všetkých milovníkov dobrého jedla, ktorí si ho chcú vychutnať v pokoji a v príjemnej atmosfére. Piatok je predsa malý sviatok. Ideálny čas na lahodné steaky, hamburgery s teľacím mäskom, terinu z teľacej pečene, domáce škvarkové pagáčiky či jemný višňový krémeš, ale aj na chutné prekvapenia z dielne šéfkuchára.

V reštaurácii vám samozrejme radi pripravia aj rodinné oslavy či stretnutia, hoci aj malú svadbu. „V lete otvoríme terasu, v záhrade na dvore chystáme posedenie pre mamičky aj detské ihrisko," načrtáva svoje plány na najbližšie mesiace Jaroslav Gregorec a pridáva ešte jednu dobrú správu: v Starom dome rozhodne nebudú chýbať ani pravé letné grilovačky. Pochopiteľne, s originálnymi klobáskami vlastnej výroby, z prvotriednych surovín, pripravené takisto s nadšením odovzdať ďalej kúsok regiónu. Hoci aj na tanieri...

Starý dom nájdete na Cukrovarskej ulici v Rimavskej Sobote. Otvorený je každý pracovný deň od 10:30 do 15:00 hod., v piatok do 22:00 hod. Aby vám neušlo aktuálne denné menu, "mňamky z kuchyne" na piatkové večery ale ani zaujímavosti spod pokrievky, kliknite na profil STARÝ DOM na Facebook-u.

Zdroj: PR-článok
Pri PR článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross