No active "ca-sidebar-197687" sidebar

SOŠOS: Brazílske špeciality pripraví kuchár zo Sao Paula

Jose-Said-Ferreira-Cosme1V zariadeniach Strednej odbornej školy obchodu a služieb (SOŠOS) v Rimavskej Sobote bude v druhej polovici januára rozvoniavať brazílska kuchyňa. V historickej budove Čierny orol na Hlavnom námestí od 19. do 21. januára si pochutnáte na špecialitách južnej Ameriky. „Špeciality pripraví brazílsky kuchár Jose Said Ferreira Cosme, ktorý je od 1. decembra členom tímu reštaurácie Čierny orol, kde už stihol predstaviť niekoľko noviniek,“ povedal riaditeľ školy Jaroslav Bagačka, podľa ktorého už pripravil aj slovenské špeciality. Ako riaditeľ spomenul, brazílska kuchyňa má blízko k mexickej.

Jose-Said-Ferreira-Cosme3

Jose Said Ferreira Cosme

A čo si pre Vás brazílsky kuchár pripravil? Vaše chuťové poháriky na gastronomický zážitok pripravia ryžové guľky ako predjedlo. „Atmosféru“ latinskej Ameriky ochutnáte polievkou z mletého hovädzieho mäsa, či brokolicovým alebo šošovicovým krémom pripravené samotným kuchárom.

Keďže v brazílskej kuchyni dominuje ľahkosť, v hlavných jedlách bude prevažovať hovädzie mäso, ryby a ryža. Môžete sa tešiť na Bife Grelhado – grilované hovädzie mäso podávané s ryžou a omáčkou Vinagrete, Vatapu – rybu v kokosovom-chlebovom kréme či na guláš z hovädzieho mäsa podávaný s ryžou – Picadinha.

Kuchár Jose však myslel aj na milovníkov bravčového a kuracieho mäsa. Vaše zmysly pohladí Copa Lombo – dusená bravčová krkovička podávaná s opekanými zemiakmi či Coxa e sobre coxa de frango – kuracie stehno s pomarančovou omáčkou podávané so zeleninovým kuskusom.

Jose Said Ferreira Cosme pochádza zo severovýchodnej časti Brazílie, avšak podstatnú časť svojho života strávil v pulzujúcom a kosmopolitnom Sao Paule. Absolvoval štúdium gastronómie na univerzite Anhembi Morumbi v Sao Paule a bol mu udelený titul technológ gastronómie.

Svoju úspešnú kariéru odštartoval v malých hoteloch a reštauráciach v Sao Paule. V rokoch 2010-2011 pracoval na výletnej lodi a prebudil v sebe záujem o európske krajiny a stredomorskú kuchyňu.

Po návrate do Brazílie pracoval v luxusnej talianskej reštaurácii Attimo v samotnom bohatom centre Sao Paula. Svoje znalosti a zručnosti si rozširoval aj v špičkových reštauráciách ako Brown Sugar alebo Oba. Druhá zo spomenutých reštaurácii je zmesou typickej mexickej a brazílskej kuchyne.

Delikátne jedlá a unikátne chute z jeho kuchyne sú odrazom exotickosti, rozmanitosti a osobitosti brazílskej kuchyne, ako aj jeho bohatých skúseností a znalostí medzinárodných kuchýň.

Zdroj: Reklamný článok
Pri sponzorovaných a reklamných článkoch Rimava.sk štandardne uzatvára komentáre.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross