No active "ca-sidebar-197687" sidebar

SOŠOS: Počas týždňa maďarskej kuchyne pripravia obľúbené halászlé či debrecínsku kapustu

sosos-rimavska-sobotaRybacia polievka Halászlé, debrecínska plnená kapusta alebo máte chuť na niečo sladké ako sú Somlói halušky? Tak potom by ste nemali zmeškať týždeň maďarskej kuchyne, ktorý už po štvrtýkrát pripravuje Stredná odborná škola obchodu a služieb (SOŠOS) v Rimavskej Sobote.Na špecialitách našich južných susedov si verejnosť bude môcť pochutnať od pondelka, 23. novembra, v zariadeniach SOŠOS Čierny orol na Hlavnom námestí a v Junior komplex na Železničnej ulici.

Ako ďalej Rimava.sk informoval riaditeľ SOŠOS Jaroslav Bagačka jedlá maďarskej kuchyne budú pripravovať štyria študenti a dvaja majstri z partnerskej strednej školy z Egru. „Jedlá budú pripravovať spoločne s našimi študentami,“ dodal riaditeľ, podľa ktorého cieľom akcie je najmä spolupráca škôl, výmena skúseností a nových receptúr ako aj nadviazanie neformálnych vzťahov.

Okrem rybacej či fazuľovej Jókai polievky bude môcť verejnosť ochutnať aj kuracie prsia GÖDÖLLÖ, pečenú bravčovú sviečkovicu v slaninovom župane či bravčové rebierka na budapeštiansky spôsob. Študenti pripravia aj sladké potešenie pre chuťové poháriky v podobe halušiek Somlói, palaciniek Gundel alebo tvarohový koláč s hroznovou omáčkou.

Podľa riaditeľa školy je v meste o maďarskú kuchyňu veľký záujem a rovnako aj ohlasy sú pozitívne. „V budúcnosti okrem tejto kuchyne máme v pláne zorganizovať aj týždeň brazílskej, ruskej či mexickej kuchyne,“ prezradil Bagačka a dodal, že verejnosť sa ešte v tomto roku môže tešiť aj na týždeň vianočných jedál.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross