No active "ca-sidebar-197687" sidebar

R. Sobotu navštívi najznámejšia maďarská herečka. Na divadelných doskách sa predstaví vo veselohre Mačka vo vreci - Zsákbamacska

7. septembra 2022 | | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA - Najznámejšia maďarská herečka sa predstaví na doskách rimavskosobotského divadelného pódia. Budapeštianske divadlo Körúti vám v hlavnej úlohe predstaví Cecíliu Esztergályos v divadelnej veselohre Mačka vo vreci - Zsákbamacska.

Veselohru si môžete prísť pozrieť aj vy, a to 20. septembra do divadelnej sály Mestského kultúrneho strediska so začiatkom o 18-tej hodine.

Vo veselohre sa stretávame s postavou malomeštiaka, ktorý je plný obáv zo straty svojho zamestnania, s aristokratom bez peňazí, ktorý sa snaží zlepšiť a dopracovať sa k riadnemu zamestnaniu a peniazom a s manželkou riaditeľa banky, ktorá má málo vedomostí o svete, ale o to viac peňazí, ktoré neváha rozhadzovať.

Do tohto sveta vchádza z dedinského prostredia Sári, ktorá sa nevie stotožniť s veľkomestskými mravmi, ale svojou šikovnosťou a vynaliezavosťou sa snaží dosiahnuť svojich cieľov.

Veselohra sa odohráva v dvoch prostrediach, na budapeštianskom klzisku a v ubytovacom zariadení na Mátraszéplaku.

Na základe diela Lászlóa Szilágyiho ho do tejto podoby prepracoval Szabó Kristóf. Predstavenie sa bude konať v maďarskom jazyku.

Lístky si môžete zakúpiť už teraz v kníhkupectve Mihálya Tompu alebo ich môžete kontaktovať telefonicky na čísle 047/562 68 23 a e-mailom na: [email protected].

PR článok
Pri PR a sponzorovaných článkoch redakcia štandardne uzatvára komentáre.


NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross