No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Poznáme kandidátov na poslancov krajského zastupiteľstva strany Aliancia - Szövetség. Volili aj nové predsedníctvo

16. mája 2022 | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA – Mená kandidátov na poslancov strany Szövetség – Aliancia do Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja, ktorí vzišli z hlasovanie na okresnej konferencii, sú známe. Členovia strany rovnako zvolili nové predsedníctvo a predsedu.

Ferenc Auxt, Zoltán Cziprusz, Peter Juhász, Enikő Mag Fodor a István Vavrek sa budú v nadchádzajúcich voľbách uchádzať o posty krajských poslancov. Prví traja menovaní tento post zastávajú aj v tomto volebnom období. Na tlačovom brífingu strany Szövetség – Aliancia o tom informoval Attila Halász, ktorého zvolili za okresného predsedu strany.

Článok pokračuje pod reklamou


„Chcel by som vyzdvihnúť tri piliere, ktoré sú pre nás veľmi dôležité: stabilita, rozvoj a spolupatričnosť. Veľmi dúfam, že táto zostava, toto vedenie, bude vedieť spoločne pracovať pre maďarskú komunitu v tomto našom regióne, v okrese Rimavská Sobota,“ povedal Attila Halász.

„Toto je prvá okresná konferencia Aliancia – Szövetség. Chceme byť príkladom aj pre ostatné okresy, ako sa dá dohodnúť, ako sa dá vytvoriť vízia pre tu žijúcu maďarskú komunitu a pre všetkých, ktorí v nás vidia potenciál. Verím tomu, že budeme vedieť tento región potiahnuť dopredu či na lokálnej úrovni, či na VUC-kárskej úrovni a ak osud nám bude priať, tak o dva roky aj na parlamentnej úrovni,“ vyjadril sa Peter Juhász, súčasný krajský poslanec i poslanec v rimavskosobotskom mestskom zastupiteľstve.

Záznam ich tlačového brífingu:

NENECHAJTE SI UJSŤ


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross