No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Divadlo Alterna dnes uvedie premiéru rozprávky Dlhý nos

13. apríla 2010 |  | 

Po Drevenej krave a Popolvárovi uzavrie trojlístok Dobšinského rozprávok v podaní Divadla Alterna humorne ladená paródia Dlhý nos. Mladí divadelníci ju premiérovo uvedú dnes, 13. apríla o 19-tej hodine, v bábkovej sále rimavskosobotského Domu kultúry.

„Aj takýmto spôsobom sme sa rozhodli vzdať hold velikánovi nášho regiónu Pavlovi Emanuelovi Dobšinskému, tzv. slovenskému Andersenovi,“ povedal pre Rimava.sk autor scenárov a režisér Marian Lacko. Ako dodal, prvá hra z „Dobšinského trilógie“, ľudovo-humorne ladená Drevená krava, sa úspešne dostala až na Scénickú žatvu do Martina a na festivaly do Ostravy a Prostějova. Vzápätí sa divadelný súbor predstavil aj s veľkou divadelno-výtvarnou alternatívnou rozprávkou Popolvár.

„V rámci dnešnej premiéry paródie Dlhý nos  vystúpi s krátkou komickou etudou s bábkou pod názvom U lekára aj dnes už známy rimavskosobotský komik, člen Divadla Alterna, Ľudo Janský,“ doplnil Lacko.

Divadlo Alterna v Rimavskej Sobote vzniklo v roku 1998, keď sa  pretransformovalo z detského divadelného súboru Zauško (vznik 1992. Tento študentský divadelný súbor, ktorý pracuje pri Základnej umeleckej škole v Rimavskej Sobote, sa niekoľkokrát prebojoval na celoštátne divadelné festivaly.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross