No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V Knižnici M. Hrebendu sa predstavia básnici Generácie Nula

10. mája 2012 |  | |

Poeti Generácie Nula, Miroslav Kapusta, Marcel Páleš a Peter Papšo sa v piatok popoludní, 11. mája, predstavia v rimavskosobotskej Knižnici Mateja Hrebendu. Stretnutie básnikov je naplánované o 16.00 hod. v podkroví knižnice, poéziu budú dopĺňať hudobné vstupy, o ktoré sa postará miestna Základná umelecká škola.

Literárna generácia Nula bola oficiálne založená na Ars Poetica Neosoliensis a verejnosti sa predstavila vydaním spoločnej zbierky básní siedmich autorov pod názvom Nula, v roku 2011.

Najstarší z trojice, ktorá príde do Rimavskej Soboty, Miroslav Kapusta, vydal svoju prvotinu ako 55-ročný v roku 2008, zbierka básní má názov Tŕne a lupene. V roku 2011 vydal ďalšiu samostatnú básnickú zbierku Iný už nebudem.

Marcel Páleš, rodák z Poltára, má na svojom umeleckom konte román Keď slnko nezapadá. Počas štúdia na Univerzite Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici dostal za svoje tvorivé aktivity mimoriadne vyznamenanie rektorkou univerzity.

Peter Papšo pôsobí ako vysokoškolský učiteľ na Pedagogickej fakulte UMB, vydal dve básnické zbierky (Keď odídeš, zhasni a Pár slov). Venuje sa aj tvorbe piesňových textov, spolupracoval s Petrom Cmoríkom.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross