No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Primátor Šimko: S prepúšťaním na mestskom úrade sa skončilo

11. marca 2011 |  | 

S prepúšťaním zamestnancov sa na mestskom úrade v Rimavskej Sobote skončilo, po nástupe nového vedenia dostalo výpovede spolu 15 úradníkov. Informáciu pre Rimava.sk potvrdil primátor mesta Jozef Šimko, podľa ktorého poslední traja zamestnanci priamo z úradu odišli koncom februára. Ako ďalej uviedol, prepúšťalo sa aj v Mestskom kultúrnom stredisku, odkiaľ zatiaľ odišli traja stáli zamestnanci,  počítajú však s piatimi.  Rady mestskej polície majú celkovo opustiť traja príslušníci, z technických služieb majú odísť štyria zamestnanci.

Prepúšťanie je jedným z úsporných opatrení samosprávy.  Podľa primátora mesto od 1. júla bude na výplatách šetriť približne 33,3 tis. eur mesačne, vrátane platov desiatich  zamestnancov, ktorých prepustilo ešte bývalé vedenie mesta. Ako Šimko uviedol, znížením počtu zamestnancov ako aj na platoch viceprimátorov a zrušením zmluvy so súkromnou bezpečnostnou službou sa ročne ušetrí viac ako 550 tis. eur.

Od začiatku marca sú na mestskom úrade do funkcií podľa novej organizačnej štruktúry vymenovaní traja vedúci odborov.  Odbor školstva má na starosti Viliam Vidinský, rozvoj mesta  Eva Muráriková a vedúcou odboru vnútorných vecí je Marta Feketeová. Vo výberovom konaní sa nerozhodlo o funkcii šéfa ekonomického odboru. Termín nového výberového konania Šimko zvažuje, podľa jeho slov ho vypíšu v blízkej budúcnosti.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross