No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Hurá prázdniny budú aj o podpore miestnych projektov. Vy rozhodnete o víťazovi

Okrúhly ročník podujatia Hurá prázdnin sa pomaly blíži. A ako každý rok to nebolo len o zábave, ale aj o pomoci či podpore, tak nebude tomu inak ani na 5. ročníku detského podujatia. V deň akcie, 16. júna, budete Vy, návštevníci, môcť rozhodnúť, ktorý z vybraných komunitných projektov finančne podporí občianske združenie Naša Sobota, ktoré podujatie organizuje.

Na výber budete mať z troch projektov, ktoré budú odprezentované priamo na podujatí, v stánkoch predkladateľov. Jedným z nich je Klub záujmovej činnosti seniorov. Cieľ ich projektu je zameraný na rozšírenie členstva ich klubu ako aj rozšírenie spolupráce s inými klubmi. Okrem vytvorenia hlbších vzťahov s inými subjektami by chceli vďaka grantu zorganizovať okresné stretnutie seniorov, olympiádu seniorov či módnu prehliadku s názvom Dedko, babka ukáž svoju garderóbu a my ti ukážeme svoju. Z finančného príspevku by na realizáciu týchto podujatí nakúpili nielen záhradný nábytok, športové náčinie, kuchynské zariadenie, DVD prehrávač či televízor, ale obnovili by aj vnútorné omietky.

Druhý projekt, ktorý sa uchádza u Vašu priazeň pochádza z Hvezdárne v Rimavskej Sobote. Cieľom ich projektu je zaujať predovšetkým mládež a tým ju povzbudiť k myšlienkam ochrany našej planéty Zeme. Z grantu by chceli zhotoviť planetárne/vesmírne váhy, ktoré budú demonštrovať rôzne gravitačné pôsobenie na vybraných nebeských telesách ako Slnko, Mesiac a podobne. Ďalej na zhotovenie autodráhy (vláčika) na slnečný pohon či malé záhradné jazierko na pochôdznej terase so solárnou fontánou, ktoré bude, zvlášť pri vysokých teplotách aj príjemným osviežením pri pozorovaní Slnka ďalekohľadmi. V neposlednom rade vystavať aj lavičky, chodníky a spevnené plochy v astroparku, či obnovenie už existujúcich solárnych zariadení a geologického modelu regiónu, zhotovenie informačných tabúľ.

Tretím projektom je Trinásta komnata v Knižnici Mateja Hrebendu v Rimavskej Sobote. Trinásta komnata ponúka priestor na organizovanie pestrej škály podujatí pre deti materských škôl, žiakov základných škôl aj širokej verejnosti, počnúc Dňom ľudovej rozprávky a Pavol Dobšinský, cez Prvácke pasovačky - slávnostný zápis detí za čitateľov knižnice, Noc s Andersenom – zábavné nocovanie v knižnici až po besedy a stretnutia so spisovateľmi či ilustrátormi. Cieľom projektu knižnice je revitalizácia priestoru detského oddelenia knižnice, ktorý slúži na kultúrno-spoločenské, výchovno-vzdelávacie a voľnočasové aktivity pre deti. Zámerom je vytvorenie modernej, komfortnej, bezpečnejšej a multifunkčnej miestnosti určenej deťom mesta i okolia.

Hlasovať budete môcť v deň Hurá prázdnin, 16. júna, a to prostredníctvom žetónov, ktoré dostane každý súťažiaci pri vstupe na podujatie. Hlasovanie bude prebiehať v hlavnom stane o.z. Naša Sobota pri pódiu v Mestskej záhrade v Rimavskej Sobote. A čo Vás a najmä Vaše deti čaká? To sa dočítate TU.

Zdroj: Rimava.sk, PR článok
Rimava.sk je mediálnym partnerom podujatia


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross