No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Vyšetrujú prípad krádeže dreva za 14-tisíc eur, aj vodiča bez povolenia

6. augusta 2018 |  | 

drevo-ilustracne-fotoPolícia v okrese Rimavská Sobota vyšetruje prípad krádeže dreva za viac ako 14 tisíc eur, aj jazdu vodiča v lesnom poraste na osobnom aute bez povolenia. Ako Rimava.sk ďalej informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Kováčiková, polícia vo Veľkom Blhu pátra po páchateľovi, ktorý v katastri obce Dražice nelegálne vyrúbal stromy viacerých druhov v hodnote viac ako 14 tisíc eur. Podľa hovorkyne malo ísť o viacero parciel, kde ukradol dub zimný, hrab či buk. Škoda vznikla pre Lesnú správu v Rimavskej Sobote, polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin porušovania ochrany stromov a krov.

Začiatkom augusta polícia z Rimavskej Seči prichytila vodiča, ako bez povolenia jazdil v lesnom poraste motorovým vozidlom Škoda Felicia Combi. Podľa Kováčikovej tak bol porušený zákon o lesoch a v prípade bolo začaté trestné stíhanie pre prečin porušovania ochrany rastlín a živočíchov. Vodiča hliadka prichytila 2. augusta v katastrálnom území Gemerské Michalovce.

Na podobný prípad neoprávnenej jazdy autom po lúke či lese redakciu pred pár mesiacmi upozornili čitatelia, ktorí dostali cestou na hríby pokutu.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross