No active "ca-sidebar-197687" sidebar

REVÚCA: Veľké čistenie po turistickej sezóne neobišlo ani región Gemer

Október patril aj veľkému čisteniu po turistickej sezóne v regiónoch cestovného ruchu na území Banskobystrického a z časti aj Košického kraja. Zapojili sa oblastné organizácie cestovného ruchu s podporou Rozvojovej agentúry BBSK, školy aj dobrovoľníci. Upratovalo sa aj na Gemeri. Rimava.sk o tom informovala Daniela Domiková, koordinátorka rozvoja cestovného ruchu v oblastnej organizácii cestovného ruchu Gemer.

„Čistím, čistíš, dýchame sa stalo hlavným mottom projektu s názvom „Gruntovačka“, ktorého sa zúčastnili všetky oblastné organizácie patriace pod Banskobystrický kraj. Je to prvý ročník novozaloženej tradície pri ktorom sa kladie dôraz na čistotu v spojitosti s cestovným ruchom. Táto akcia sa bude konať každoročne na jar pred turistickou sezónou a na jeseň po turistickej sezóne,“ priblížila Domiková.

Podľa jej slov v regióne Gemer sa upratovanie uskutočnilo v stredu, 17. októbra, v Serényiho cisterne na Plešiveckej planine a vo štvrtok, 18. októbra, na ekotrase Gemerská zelená cesta v Revúcej. Ako ďalej priblížila, do čistenia sa zapojili aj žiaci a učiteľka zo Strednej odbornej školy v Revúcej. „V Serényiho cisterne sa vyzbieralo 5 vriec odpadu. Je to unikátna, technická pamiatka z čias Rakúsko-Uhorska, ktorú dal postaviť vtedajší minister hospodárstva gróf Serényi. Slúžila na napájanie dobytka pasúceho sa na planine. Na Gemerskej zelenej ceste sa vyzbieralo až 50 vriec odpadu,“ ozrejmila a zároveň spomenula, že okoloidúci cyklista o akcii povedal, že málokoho tu stretáva. „Je to pekné miesto, škoda, že si ho nevážime. Som rád, že sa toho niekto ujal a vyčistil ho,“ povedal okoloidúci cyklista.

O oblastnej organizácii cestovného ruchu Gemer
OOCR Gemer vznikla v roku 2018. Jej poslaním je rozvoj trvalo-udržateľného cestovného ruchu v regióne, prostredníctvom spájania verejného, súkromného a tretieho sektora. Jej úlohou je vytvoriť konkurencieschopnú destináciu v úzkej spolupráci s lokálnymi aktérmi a s podporou Banskobystrického samosprávneho kraja.

Zdroj: Rimava.sk FOTO: archív OOCR Gemer


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross