No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Mestské zastupiteľstvo aj o bývalom internáte či prerozdeľovaní a poskytovaní dotácií

Mestských poslancov v Rimavskej Sobote čaká posledné verejné rokovanie v tomto volebnom období. Na stole ich v stredu, 31. októbra čaká pár bodový program. Stretnú sa tradične v zasadacej miestnosti bývalého Župného domu, takpovediac netradične o 9:00 hod.

V úvode rokovania sa poslanci budú zaoberať majetkovoprávnymi otázkami. Ďalej ich čaká návrh VZN o určení výšky dotácie na mzdy a prevádzku škôl a školských zariadení zriadených na území mesta Rimavská Sobota na rok 2019. V programe na rokovanie je aj návrh na vypísanie obchodnej verejnej súťaže na odpredaj budovy Domova mládeže za účelom prestavby na byty pre mladé rodiny. Touto témou sa poslanci mali zaoberať aj na uplynulom zastupiteľstve, nakoniec tento bod stiahli z rokovania.

„Nakoľko sa v budove čiastočne využíva len jedno krídlo, objekt je vo veľmi zlom technickom stave. Aby sa zabránilo ďalšiemu chátraniu, je potrebné ho zrekonštruovať. Keďže sa stal prebytočným majetkom, samospráva ho mieni odpredať,“ píše sa v materiáloch na rokovanie. Znalkyňa stanovila hodnotu budovy na 465 tis. eur, pričom vzhľadom na technický stav znalkyňa predpokladá základnú životnosť stavby na 90 rokov.

Ďalším bodom rokovania, ktorým by sa mali zástupcovia občanov zaoberať je potvrdenie uznesenia, ktorého výkon primátor Jozef Šimko mesta pozastavil. Uznesenia sa týka prerozdelenia finančných prostriedkov v zmysle VZN o poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta právnickým a fyzickým osobám na druhý polrok 2018.

Záver mestského zastupiteľstva bude tradične patriť interpeláciám poslancov a všeobecnej rozprave.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross