No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Na Kurinci sa stretnú športoví otužilci, rozdajú si to v zimnom plávaní

Kurinec bude v sviatočnú sobotu patriť otužilcom alebo plavcom? Nech už je to poradie akékoľvek rekreačná oblasť Zelená voda – Kurinec bude dejiskom 1. kola Slovenského pohára v zimnom plávaní. Plavci – otužilci si zmerajú svoje sily v niekoľkých kategóriách v sobotu, 17. novembra, kedy prví plavci by mali vyštartovať na pravé poludnie. Rimava.sk o tom informovala Eva Benková, členka rimavskosobotského klubu otužilcov Sobotské ľadové medvede, ktoré toto podujatie organizuje.

Podľa jej slov Podmienky účasti plavcov sú nasledovné:

Krátka trať 50 metrov plaveckým štýlom prsia - dobrý aktuálny zdravotný stav, prihláška k stanovenému termínu alebo aj na mieste u neevidovaných otužilcov vyplnené Čestné prehlásenie.

Štandardné trate 100, 250, 500, 750 a 1000 metrov voľným štýlom - príslušnosť k niektorému evidovanému otužileckému klubu prihláška v termíne 5. 11. zaslaná vedením klubu potvrdenie o zdravotnom stave od všeobecného lekára.

Súťažiť sa bude podľa nej v dvoch kategóriách, a to muži a ženy, pričom budú rozdelení do vekovej kategórie do 50 rokov a nad 50 rokov. Ako však Benková avizuje, musí byť splnená podmienka minimálne 5 plavcov v oboch vekových kategóriách. Vyhodnotenie bude na základe dosiahnutého času, pričom prvé tri miesta v každej disciplíne a vekovej kategórii získajú diplomy. Súťaží sa však aj o body do Slovenského pohára v zimnom plávaní, kde sa započíta súčet bodovej hodnoty troch najlepších plavcov z klubov do súťaže klubov.

„Svoje športové schopnosti prídu ukázať aj takí borci ako je Zoltán Makai dlhoročný rekordér v preplávaní La Manche, bratia Pékovci, Nikola Kopecká absolútna majsterka českého pohára a aj Nemeckého. Odplávajú si u nás rovný 1km v poriadne chladnej vode, už teraz má len 8 stupňov Celzia a do konca týždňa to ešte určite klesne aj na 6-7 stupňov a to už bude iná paráda, keďže 6 a menej stupňov sa už považuje voda za ľadovú,“ priblížila Benková. Ako doplnila, práve plavbou týchto borcov odštartujú v sobotu na pravé poludnie 1. kolo. Predvedú sa aj členovia Sobotských Ľadových Medveďov, a to až 15 plavcov z čoho 10 plavcov súťažne štartujú prvýkrát. „Vlani v nultom ročníku sa podarilo plavcom z nášho klubu získať až 5 medailí - dve v prvom kole, a tri v druhom - a to na rôznych tratiach od 50 až po 250 metrov,“ avizovala členka klubu v Rimavskej Sobote s tým, že zatiaľ je prihlásených 80 plavcov.

Tak čo, trúfate si? Tak máme pre Vás ešte zopár inštrukcii - čas a miesto prezentácie plavcov je od 10.00 do 11.15 hod Chata Lesy Kurinec, Rimavská Sobota miestna časť Kurinec. Štartovné je 12 eur na mieste súťaže, prihlásiť sa dá už len do otvorených disciplín, štartujúci má nárok na stravu, pričom 3 euro je stravné pre neplavcov, teda rodinných príslušníkov a otužilcov - v cene je káva, čaj, kapustnica + prekvapenie, (v prípade špeciálnej diéty ako je celiakia alebo inej intolerancie potravín prosím neváhajte a kontaktujte organizátorov aby aj takýmto prípadom plne vyhoveli), kontakt : [email protected] alebo Eva Benková [email protected], 0905 494 061 (najlepšie volať po 14h). K dispozícii bude aj spoločenská miestnosť chaty (cca 250m od brehu.) WC, sprchy, na brehu vyhrievaný stan.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross