No active "ca-sidebar-197687" sidebar

R. SOBOTA: Veľkonočný motocross na Včelinci otvoril sezónu. Víťazstvo si užil domáci Miroslav Lojka

Viac ako 80 motorkárov v šiestich kategóriách sa v sobotu, 20. apríla, postavilo na Včelinci pri Rimavskej Sobote na štart, aby zabojovali o najlepšie pódiové umiestnenie. Kým minuloročný štart sezóny v daždivom počasí dal pretekárom zabrať, tohtoročná sezóna začala slnečno. Trať prišli zvlhčiť hasiči. Preteky dopadli dobre pre fanúšikov aj domáceho jazdca Miroslava Lojku jazdiaceho na KTM SXF 350, ktorý aj s ich podporou vyhral vo svojej kategórii MX 4, nad 40 rokov. Podľa jeho slov mal pár rokov prestávku v jazdení, ale vrátil sa, aby dopomohol zviditeľniť tento šport a tradíciu, ktorá bola na Včelinci založená pred viac ako desiatimi rokmi. Poctivý tréning a príprava sa na jeho jazde prejavila pozitívne, súperom nedal šancu. „Bolo však treba ukázať kvality. Keby som to vypustil, isto by ma predbehli. Domáce víťazstvo sa najviac cení," povedal pre Rimava.sk Miroslav Lojka, ktorý má na konte viacero víťazstiev, no najviac vo svojej kariére si cení tretie miesto v Slovenskom pohári v kategórii hobby.

Pozrite si prostredníctvom live záznamu atmosféru z prvých tohtoročných pretekov na Včelinci, kategória MX 4, ktorú vyhral domáci jazdec Miroslav Lojka.
Z domácich jazdov sa na prvé miesto aj napriek početnejšiemu zastúpeniu tunajších jazdcov prepracoval iba Lojka. „Trošku som ich motivoval," dodal s úsmevom jazdec v kategórii nad 40 rokov, ktorý pracuje na tom, aby sa počty jazdcov v Rimavskej Sobote opäť rozrastali. Z miestnych jazdcov v kategórii Deti 50 na druhom mieste skončil mladý jazdec Erik Hosszúrety, rovnako z Motošport klubu Rimavská Sobota. Druhé miesto si vyjazdil po uplynulom víkende aj mladý jazdec Pavel Mathias Bútor z Hnúšte. „Nepatrí k nám do klubu, ale chodí k nám dosť trénovať. Je skoro domáci jazdec," dodal Miroslav Lojka z Rimavskej Soboty na adresu mladých a nádejných jazdcov.

Miroslav Lojka Rimavská Sobota

Lojkove umiestnenie pozitívne zhodnotil aj predseda Motošport klubu Rimavská Sobota Ladislav Čisár, podľa ktorého podal veľmi dobrý výkon aj napriek svojmu veku. „Ako organizátori sme s pretekmi spokojní. Prišlo aj dosť pretekárov, lepší priemer,“ zhodnotil Ladislav Čisár, predseda Motošport klubu Rimavská Sobota. Trať dlhú viac ako 1800 metrov si súťažne vyskúšalo 84 jazdcov, z čoho bolo aj viacero nových pretekárov. „Z Košíc bolo dosť veľa jazdcov, prišli aj z Brezna, Zvolena aj z Maďarska," priblížil Čisár, podľa ktorého najviac pretekárov bolo v kategórii hobby. Pomerne dobré zastúpenie však podľa neho mali aj jazdci z okresu Rimavská Sobota.
O víťazstvo zabojovalo aj nežnejšie pohlavie, na pódiu skončili všetky tri pretekárky.

Trať bude podľa organizátorov preteku k dispozícii počas celej sezóny, jazdcov čakajú ešte menšie klubové či skupinové preteky počas roka. Ďalšie veľké, záverom sezóny.

Zdroj: Rimava.sk, FOTO: Vjtech Igaz


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross