No active "ca-sidebar-197687" sidebar

MLADOSŤ: Vo vynovenej reštaurácii vám na tanier za jednotnú cenu naberú koľko chcete

V Rimavskej Sobote otvárajú reštauráciu, kde sa kvalitného jedla najete do sýtosti. Junior komplex (Mladosť), ako prvá reštaurácia v meste, vám za jednotnú cenu na tanier ponúkne toľko, koľko len chcete. Kombináciu si môžete vybrať. Samozrejmosťou budú šaláty, bezlepková strava či iné diéty. Jedlo bude pritom pripravené najnovšou profesionálnou technikou, ktorej výmenu financoval zriaďovateľ Strednej odbornej školy obchodu a služieb (SOŠOS), a to Banskobystrický samosprávny kraj. Podľa riaditeľa SOŠOS Jaroslava Bagačku rekonštrukcia kuchyne a vynovenie jedálne stála približne 150 tisíc. eur. „Pôvodným zámerom bola rekonštrukcia kuchyne, aby tam bolo moderné zariadenie, aby sa dalo zdravo variť, a aby sa žiaci mohli lepšie učiť. Bude to slúžiť pre moderný odborný výcvik,“ priblížil pre Rimava.sk Bagačka.

Na prípravu jedál budú využívať špeciálnu profesionálnu techniku

Vynovená reštaurácia otvára svoje brány 15. októbra od 11-tej hodiny. Na konci článku nájdete ponuku, pozornosťou bude koláč zadarmo.
Riaditeľ školy zdôraznil, že podľa odborníkov to bude najnovšia a najmodernejšia kuchyňa. „Tie zariadenia sú všetky profesionálne od firmy Fagor, čo je špička na trhu,“ doplnil Bagačka s tým, že jedlá budú celkove zdravšie, pretože nebudú opražené na masti, ale bude to robené v pare a špeciálnych technológiách. V profesionálnej gastronómii najčastejšie ľuďom známe je využívanie konvektomatu, v Mladosti pritom okrem týchto špičkových zariadení disponujú už navyše aj vákuovým varením, indukčnými sporákmi, grilmi či možnosťou suvidovania.

Stravovanie v štýle štvorhviezdičkových hotelov v bufetovom štýle

V zariadení Junior komplex na Železničnej ulici stravníkov bude čakať moderný bufetový štýl stravovania a objednávkový systém „ á la carte“. Menu bude v hodnote 4,20 eur, pritom kuchár nakombinuje na tanier porciu podľa požiadaviek zákazníka. „Chceme zmenu, ako v štýle štvorhviezdičkových hotelov. Žiaci budú vyobliekaní a bude aj patričná obsluha,“ prizvukuje Bagačka a dodáva, že v rámci odborného výcviku chcú, aby mali žiaci možnosť naučiť sa aj niečo iné, zaujímavejšie. Popritom podľa jeho slov bude k dispozícii aj jedlo na objednávku a hostia budú obslúžení od najdenoduchšieho pastierskeho syra až po špeciality a drahšie jedlá na objednávku. „Chceme aby ľudia neodišli hladní,“ poznamenal s úsmevom riaditeľ SOŠOS, ktorá každoročne pripravuje medzinárodný festival Four Fest či iné gastronomické týždne zamerané na zahraničné kuchyne.

Za jednotnú cenu dostanú aj tí najväčší hladoši jedlo v širokej ponuke a vysokej kvalite

Škola využíva tri budovy a dodáva stravu do viacerých zariadení, podľa Bagačku však preferujú výučbu žiakov a nie podnikanie. Podľa toho sa u nich vyvíja aj cena za menu. Hoci podľa riaditeľa tento školský rok zvýšili menu napríklad v Čiernom orlovi na Hlavnom námestí na 3,50 eura, stále patria k tým najlacnejším. V meste skôr bežnejšia je už cena najnovšieho menu v Junior komplexe, kde však aj tí najväčší „hladoši“ dostanú viac za 4,20 eur. „Vzhľadom k širokej ponuke, predpokladanej vysokej kvalite a hlavne množstvu jedla je to výborné,“ konštatuje.

V útulnom a vynovenom interiéri nájdete bohatý výber tradičných i moderných jedál. V ponuke od utorka, 15. októbra, bude aj množstvo šalátov a pravidelne bude hrať na počúvanie aj živá hudba. Ako riaditeľ záverom dodal, priestory budú k dispozícii aj na organizovanie akcií či uzatvorených spoločností. „Už teraz máme dohodnutých viac akcií ako pred rokom v tomto istom období,“ uzavrel spokojný Bagačka.

Menu lístok na 15 októbra:

Polievky:    

Krémová polievka z lesných hríbov so zemiakovými knedličkami a cappucino penou

Domáci slepačí vývar s gágoríkmi.

Hlavné jedlá:

Konfitované bravčové rebierka s cibuľovou krustou na červenej vínovej kapuste (bezlepkové)

Plnené pečené kuracie stehná so žemľovo-pečienkovou plnkou

Hovädzie filé na horčicovej omáčke a viedenskej cibuľke

Špikované kuracie prsia so zelenou špargľou „souse vide“ s omáčkou Quotro formagi a bretónskou zeleninou

Vyprážaný bravčový GORDON blue plnený šunkou a syrom

Grilovaný filet z lososa na smotanovom baby špenáte

Penne Arabiata v pikantnej pomodoro omáčke s čerstvou bazalkou a parmezánom

Šišky s jahodovou penou a čokoládou

Pozornosť          Tvarohovo-ovocný koláč

Zdroj: Rimava.sk, PR článok


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross