No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Elektrina znovu vypadla počas noci vo viacerých južných obciach okresu Rimavská Sobota

ilustračné foto

Výpadky elektrickej energie po dnešnej noci hlásia energetici aj v okrese Rimavská Sobota. Silný vietor, ktorý začal fúkať už podvečer, poškodil vedenia smerujúce k obciam Stará Bašta, Nová Bašta, Tachty, Studená, Večelkov. „Toto už nie je prvý prípad, čo nám tento mesiac vypadla elektrina. Stále, keď je problém po silnom vetri, tak je problém u nás,“ povedala pre Rimava.sk starostka obce Stará Bašta Ildikó Lászlóová, podľa ktorej elektrinu nemali asi od desiatej hodiny večer a počas rána, zapli ju asi až hodinu pred poludním.  Ako podotkla, takéto výpadky im spôsobujú problémy s kúrením, či chladničkami alebo mrazničkami. Výpadky elektriny sa pritom odzrkadľujú aj na školských zariadeniach. „Našťastie teraz nám začali jarné prázdniny,“ doplnila starostka.

Článok pokračuje pod reklamou.



Veterná víchrica spôsobila v noci toľko porúch, že Stredoslovenská distribučná (SSD) vyhlásila kalamitu, bez elektriny bolo ráno viac ako 23-tisíc odberných miest, prakticky na celom strednom Slovensku. Ako ďalej Rimava.sk informoval hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav Gejdoš, ide najmä o problémy v Žilinskom a Banskobystrickom kraji, najviac obcí bolo ráno postihnutých v okrese Brezno a Banská Bystrica. „Paradoxom je, že ide už o tretiu tohtoročnú kalamitu, pričom všetky vypukli vo februári,“ povedal hovorca s tým, že ak už v priebehu dňa nebude fúkať a poruchy nepribudnú, situácia by sa mala rýchlo zlepšovať a postupne bude bez elektrickej energie čoraz menej domácností.

V súvislosti so silným vetrom boli v noci v teréne aj hasiči. V okrese Rimavská Sobota odstraňovali spadnutý strom pri Špaňom poli. V okolitých okresoch, v Poltári a v Lučenci mali však viac výjazdov, až štyri. Podľa informácií z oddelenia operačného riadenia a integrovaného záchranného systému v Banskej Bystrici, celkovo v kraji na následky silného nárazového vetra zasahovali celkom 28 - krát.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross