No active "ca-sidebar-197687" sidebar

MsZ v Tisovci odsúhlasilo 400 tis. korún pre FK CSM

 Dotáciu vo výške 400 tis. korún (13 277.57 €) z rozpočtu mesta pre Futbalový klub (FK) CSM Tisovec schválilo na minulotýždňovom rokovaní Mestské zastupiteľstvo v Tisovci. Mestský parlament uložil vedúcej finančného a majetkového oddelenia na mestskom úrade Márii Bagačkovej úlohu zohľadniť schválenú dotáciu v návrhu na úpravu tohtoročného rozpočtu mesta.

Primátor mesta Peter Mináč pre Rimava.sk povedal, že zvyčajne sa dáva z rozpočtu mesta 100 tis. korún (3 319. 39 €) ročne na činnosť FK CSM.  „Teraz dostanú financie na štyri roky dopredu,“ uviedol Mináč. Na otázku, či to  znamená, že v nasledujúcich štyroch rokoch nedostane klub od mesta nič, tisovský primátor odvetil: „ Nedostanú. Tak je to v zmluve, je to podpísané. Tak to odsúhlasili poslanci“. Peter Mináč ďalej dodal, že financie boli pre FK CSM  Tisovec odsúhlasené v súvislosti s dostavbou umelého trávnika, nakoľko klub ich súrne potrebuje.

Tisovské mestské zastupiteľstvo schválilo ešte v auguste žiadosť FK CSM Tisovec o poskytnutie finančnej výpomoci vo výške 2 mil. korún (66 387.84 €) s návratnosťou do 15. decembra tohto roka. Primátor Peter Mináč v septembri pre Rimava.sk v povedal, že mesto participuje na projekte výstavby ihriska s umelou trávou touto návratnou finančnou výpomocou, aby si klub nemusel vziať úver.

Hrajúci manažér FK CSM Tisovec Viliam Slašťan sa v septembri pre Rimava.sk vyjadril, že  sa Slovenský futbalový zväz  (SFZ) zaručil podporiť výstavbu umelého trávnika v Tisovci sumou 2 mil. korún (66 387.84 €) a klub finančné prostriedky od SFZ dostane po realizácii  výstavby ihriska. Poznamenal, že gro prác pri výstavbe umelého trávnika financuje spoločnosť CSM Tisovec.

Zdroj: Rimava.sk

 

 


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross