No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Do prevádzky pripravujú v okrese tobogany až na dvoch miestach

17. júla 2020 | |  | 

Po niekoľkých rokoch pribudnú na kúpaliskách v okrese Rimavská Sobota dva tobogany. Okrem novopostaveného na Kurinci, ktorý čaká na dokončenie kolaudácie, je v skúšobnej prevádzke aj tobogan na Teplom Vrchu. Oživili ho po zhruba ôsmich rokoch. Ako pre Rimava.sk uviedol prevádzkovateľ zariadenia Ormet Tibor Oštrom, tobogan dali do prenájmu spoločnosti Simplewild z Rimavskej Soboty. Podľa jeho slov tobogan prestali využívať v čase, keď bola znížená hladina vody vo vodnej nádrži. „Nevedeli sme dostať vodu do toboganu," povedal Oštrom, ktorý iniciatívu oživenia toboganu víta.

Článok pokračuje pod reklamou



Na margo návštevnosti počas terajšej sezóny uviedol, že počty návštevníkov na pláži, ako aj v kempingu, súvisia s počasím.

Prenajímatelia toboganu požiadali podľa našich informácií v týchto dňoch o povolenie Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Rimavskej Sobote. Podľa slov nových nájomcov plochu toboganu opravili, technológia na ňom je relatívne nová a bola málo využívaná. Povrch bol vytmelený, vybrúsený a nanovo nastriekaný. Tobogan aj vysvietili a chystajú tak aj nočné kúpanie. Ako poznamenali, aktuálne je reštart dovolenkovej sezóny na Slovensku, keďže sa cestovanie za dovolenkami v zahraničí neodporúča.

Tobogan na Kurinci, ktorého výstavba bola dokončená pred sezónou a samospráva ho plánuje spustiť v lete, stále nie je v prevádzke. Samospráva však zatiaľ neuviedla, kedy by tobogan mohol byť spustený. Podľa vyjadrenia vedúcej odboru rozvoja mesta Rimavská Sobota Evy Murárikovej informácie budú zverejnené po ukončení konania. „Kolaudačné konanie ešte prebieha," dodala.

Zdroj: Rimava.sk, FOTO: FB Gemer


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross