No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Vetrák získal titul

Troch zápasníkov Lokomotívy Rimavská Sobota ovenčili medailami na majstrovstvách Slovenska mladších žiakov vo voľnom štýle. Zlato si vybojoval Patrik Vetrák, ktorý súťažil v hmotnosti do 29 kg. Bronzovú priečku obsadili Attila Berky (do 37 kg) i Adrián Hrúz (do 57 kg). Republikový šampionát sa konal v Rimavskej Sobote uplynulý víkend. Zápolili na ňom tiež mladšie žiačky a rimavskosobotskej zástupkyni Tamare Bartošovej (do 39 kg) pripadlo prvé miesto, vo svojej váhovej kategórii nemala žiadnu súperku.

Článok pokračuje pod reklamou



„S výkonom Vetráka som bol spokojný. Má perspektívu, trénuje ešte len rok. Bola to jeho premiéra na majstrovstvách Slovenska. Na ceste za titulom vyhral tri zápasy. Hrúz je silný chlapec, ktorý je tiež perspektívny. Dochádza k nám z Lukovíšť. Dosiahol bilanciu tri výhry a jedna prehra. Na republikovom šampionáte štartoval takisto prvýkrát. Mohol postúpiť aj do finále, ale neskúsenosť sa podpísala pod jeho prehru. Trochu zrejme zaplatil nováčikovskú daň. Berky odviedol to svoje, na čo asi mal. Dva zápasy vyhral a dva aj prehral,“ uviedol pre Rimava.sk tréner i predseda ZO Lokomotíva Rimavská Sobota Jozef Radnóti. Na štvrtom mieste skončil Kristián Balyo (do 62 kg), trojlístok Nikolas Berki (do 31 kg), Martin Súkeník (do 33 kg) a Kristián Kondáš (do 52 kg) obsadil zhodne piate miesto, Roland Ďurčo (do 31 kg) bol šiesty.

V hodnotení družstiev obsadili Soboťania štvrté miesto. „Na tretie sme strácali iba dva body. S dosiahnutými výsledkami je absolútna spokojnosť. Už dávno pritom nebola taká konkurencia na M – SR. V kategórii chlapcov súťažilo 123 pretekárov a dievčat bolo 15,“ povedal Radnóti, je členom Výkonného výboru Slovenského zápasníckeho zväzu. Ako dodal, za predsedu disciplinárnej komisie bol na valnom zhromaždení zvolený Richard Totkovič z rimavskosobotského oddielu.

Zdroj: Rimava.sk, foto: album J. Radnótiho


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross