No active "ca-sidebar-197687" sidebar

S akútnymi úrazmi musia cestovať aj 40 km, Covid-19 stopol i plánované operácie

3. novembra 2020 | |  | 

Nemocnica s poliklinikou v Revúcej od 31. októbra pozastavila ústavnú pohotovostnú službu a plánované operácie chirurgického oddelenia až do odvolania.

Ako ďalej pre Rimava.sk povedala riaditeľka nemocnice v Revúcej Janette Hrbálová, z chirurgického oddelenia sú na nové ochorenie Covid-19 pozitívni traja lekári. „Kvôli tomu bola pozastavená ústavná pohotovostná služba a odložené operácie. Nesúvisí to však s plošným testovaním,“ informovala riaditeľka s tým, že lekárom bolo ochorenie potvrdené postupne v priebehu minulého týždňa.

Článok pokračuje pod reklamou



„Momentálne sa to rieši, na tento týždeň boli traja operanti, komunikujeme s nimi,“ povedala riaditeľka Hrbálová na margo počtu odložených operácií. Ako ďalej dodala, momentálne hľadajú aspoň dvoch lekárov, ktorí by na oddelenie prišli vypomôcť. „Ostal nám jeden lekár, ktorý by slúžil. Snažíme sa situáciu vyriešiť,“ tvrdí Hrbálová s tým, že bude trvať minimálne desať dní, kým sa do práce vráti prvý pozitívne testovaný lekár. „Ten nám vypadol v stredu. Už nám prešiel nejaký čas. Robíme všetko preto, aby sme to čím skôr spustili,“ doplnila.

Chirurgická a traumatologická ambulancia funguje v normálnom režime – pondelok až piatok od 7,00 hod. do 15,30 hod. Podľa Hrbálovej tam majú dvoch lekárov.

Kvôli výpadku lekárov žiada nemocnica ľudí, aby s akútnym úrazom smerovali na urgent do iných nemocníc – najbližšie k Revúcej sú nemocnice v Rožňave, Brezne a v Rimavskej Sobote. Revúčania tak za akútnou zdravotnou starostlivosťou musia cestovať minimálne 40 kilometrov. V prípade vážnejšieho úrazu majú volať 112.

Zdroj: Rimava.sk, Foto: NsP, n.o. Revúca,


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross