No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Očkujú zamestnancov DSS z R. Soboty i V. Blhu

15. januára 2021 | |  | 

Od pondelka tohto týždňa začal Banskobystrický samosprávny kraj s očkovaním zamestnancov zariadení sociálnych služieb proti ochoreniu COVID – 19, spadajúcich do jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. Pre Rimava.sk to potvrdila Lenka Štepáneková, vedúca oddelenia komunikácie Úradu BBSK. Ako doplnila, tento týždeň boli zaočkovaní aj zamestnanci DD a DSS Rimavská Sobota, Femina DSS Veľký Blh, či DSS Slatinka Lučenec a ZSS Harmónia Lučenec. Ten proces sa deje postupne.

Do piatku (15. januára) zaočkujú podľa vyjadrenia Štepánekovej celkovo prvých 500 zamestnancov. Očkovanie prebieha v spolupráci s Rooseveltovou nemocnicou v Banskej Bystrici a od budúceho týždňa aj s vakcinačným centrom v žiarskej nemocnici. „Zaočkovaní budú všetci zamestnanci, ktorí o to prejavia záujem. Ich celkový počet je v zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja 1752,“ uviedla vedúca oddelenia komunikácie. Ďalej informovala, že na budúci týždeň je naplánované očkovanie ďalších zamestnancov DD a DSS Rimavská Sobota, ale tiež zamestnancov DD a DSS Klenovec, DD a DSS Tisovec, DD a DSS Tornaľa, ako tiež pracovníkov z lučeneckých zariadení sociálnych služieb.

Online semináre i brožúra

Ako Lenka Štepáneková uviedla, záujem o očkovanie proti COVID – 19 je zo strany zamestnancov rôzny. Pre nerozhodných pripravili online semináre s krajským lekárom Jozefom Botkom, ktorý odpovedal priamo na ich otázky. Rovnako pripravujú brožúru venovanú očkovaniu, ktorú by chceli do zariadení distribuovať na budúci týždeň.

„Zamestnanci sa na očkovanie nahlasujú prostredníctvom riaditeľov zariadení, zoznamy sú kompletizované na Úrade BBSK a následne sú konkrétni ľudia nahlásení očkovacím centrám,“ ozrejmila.

U klientov zisťujú záujem

Čo sa týka toho, ako bude prebiehať očkovanie klientov spomínaných zariadení, čakajú na usmernenie ministerstva zdravotníctva a ministerstva práce, sociálnych
vecí a rodiny. „V jednotlivých zariadeniach už zisťujú predbežný záujem o vakcínu u klientov a podľa našich informácií je vysoký,“ podotkla Štepáneková.

Článok pokračuje pod reklamou



Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross