No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Do Tornale mieri veľká investícia, mesto obnoví sídlisko. Obyvatelia sa dočkajú nových chodníkov, ciest i verejnej zelene

Práce na zveľaďovaní mesta pokračujú v Tornali aj tento rok. Samospráve sa podarilo získať dotáciu vo výške približne 700-tisíc eur, obnoví vnútroblok sídliska Stred.

Skvalitnia život na sídlisku

Revitalizované chodníky, cesty, stojiská na odpady, detské ihrisko či vysadená verejná zeleň. Obyvatelia tornaľského sídliska Stred by sa už tento rok mali dočkať vylepšenia verejného priestranstva, čo bude mať vplyv aj na kvalitu ich bývania. „Ide o kompletnú úpravu vnútroblokového riešenia. Momentálne sú tam problematické chodníky, cesty, verejná zeleň,“ povedal pre Rimava.sk prednosta mestskému úradu v Tornali Ladislav Nagy.

Článok pokračuje pod reklamou



Sídlisko Stred sa nachádza takmer priamo v centre mesta. Stoja na ňom obnovené bytovky, celkový vzhľad obytnej zóny kazí práve verejné priestranstvo. „Už dlhodobo pracujeme s tým projektom, máme pripravenú projektovú dokumentáciu,“ vyjadril sa prednosta Nagy s tým, že samospráva projekt už raz podávala, najskôr však dostala zamietavé stanovisko. „Potom nás oslovili, že by sa to predsa len mohlo realizovať,“ vysvetlil prednosta.

Mesto kvôli zamietavému stanovisku začalo vnútroblok opravovať z vlastných zdrojov. Tie si chce dať teraz preplatiť. V týchto dňoch sumarizuje vynaložené náklady. „Dokladujeme, čo sme už v rámci projektu urobili z vlastných zdrojov,“ dodal Nagy s tým, že ide najmä o opravené chodníky. Po schválení preplatenia nákladov bude mesto v obnove vnútrobloku pokračovať. „Chceli by sme to začať realizovať už tento rok, urobíme všetko preto, aby sa nám to podarilo,“ vyjadril sa.

Poskytovateľom dotácie je podľa prednostu mestského úradu Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, realizuje sa prostredníctvom Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross