No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Na Sobôtke by mala byť najmodernejšia kruhová križovatka

Rimavská Sobota naďalej čaká na vyriešenie dopravnej situácie na križovatke Sobôtka. Leží na spojnici ciest Bratislava, Košice a v minulosti bola svedkom aj viacerých nehôd.

Územné rozhodnutie bolo zrušené a stále nebolo vydané. Dôvodom boli námietky účastníkov konania, ako aj tamojších obyvateľov na chýbajúcu protihlukovú stenu. Ako pre Rimava.sk priblížil bývalý regionálny hygienik z RÚVZ v Rimavskej Sobote Dušan Béreš, vyžiadali si hlukovú štúdiu, v rámci ktorej požadovali, aby boli vybudované protihlukové bariéry, ak to bude odôvodnené na základe hlukovej štúdie.

Článok pokračuje pod reklamou



Ich postup potvrdil aj nadriadený úrad v Banskej Bystrici. Krajský stavebný úrad tak zrušil územné konanie a realizácia začína odznovu, spolu aj s protihlukovou stenou.

Na novej križovatke bezpečnejšie

Výstavba križovatky mala byť financovaná z prostriedkov Slovenskej správy ciest (SSC). V súvislosti s rekonštrukciou križovatky sme predčasom kontaktovali hovorkyňu SSC Luciu Karelovú. Na viaceré otázky odpovedala, že nevedia zaujať jednoznačné stanovisko. "Prípravu tejto stavby zabezpečuje súkromná spoločnosť RS.Real s.r.o. v Rimavskej Sobote," vysvetlila. Spoločnosť sa k téme odmietla vyjadriť.

Niekoľko obyvateľov z neďalekých domov pre Rimava.sk potvrdilo, že pri prejazde kamiónov na vjazde do mesta pociťujú jemné otrasy skiel v oknách. Taktiež apelujú na zhoršenú kvalitu vzduchu, či smrad aj z výfukov. Na druhej strane križovatku nepovažujú za bezpečnú a upozorňujú aj na problémový výjazd z IBV.

Podľa našich informácií má ísť o veľký kruhový objazd s priemerom zhruba 150 metrov, s oddelenými pruhmi, aby nedochádzalo ku kolíziám v jeho vnútri. V projekte počítajú aj s napojením na rýchlostnú cestu R2, ktorá by mala viesť okolo mesta či napojením na areál bývalého cukrovaru. Na Sobôtke by mali pribudnúť chodníky na mestských pozemkoch, či pouličné osvetlenie a skultúrnenie prostredia. Podľa viacerých obyvateľov na Sobôtke chýbajú chodníky v tejto lokalite a prechádzanie cez cestu a križovatku je bez akýchkoľvek priechodov či semaforov.

Zdroj: Rimava.sk


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross