No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V rómskej bytovke hlásia veľa pozitívnych na COVID, mesto prijalo opatrenia

9. apríla 2021 | |  | | |

REVÚCA – Krízový štáb Revúcej vyzýva obyvateľov mesta, aby boli ostražití. Dôvodom je vysoký nárast pozitívne testovaných osôb v rómskej bytovke na ulici SNP. O veci informuje oficiálna stránka mesta na svojom Facebooku.

S príchodom prvých slnečných a teplejších dní sa začína poľavovať v dodržiavaní potrebných opatrení a mobilita obyvateľov aj v našom meste stúpa a to napriek predĺženému núdzovému stavu a zákazu vychádzania. Podľa slov príslušníkov štátnej polície je aj toto jeden z dôvodov, prečo sa zhoršila epidemiologická situácia v spomínanej lokalite,“ píše na svojej facebookovej stránke mesto.

Článok pokračuje pod reklamou



Krízový štáb mesta Revúca tak prijal rôzne opatrenia, aby sa situácia v meste nezhoršila. Jedným z opatrení je uzatvoriť detské ihrisko v tejto lokalite. Ďalej sú to zvýšenie kontroly dodržiavania aktuálne platných hygienických opatrení príslušníkmi Mestskej polície, zabezpečiť donášku pitnej vody a potravín osobám v karanténe či zintenzívniť osvetu proti šíreniu pandémie COVID-19 v rómskej komunite.

Čo sa týka zariadenia opatrovateľskej služby (ZOS) Cilka, krízový štáb povolil opustiť priestory len osobám, ktoré prekonali ochorenie COVID-19 a majú prítomné protilátky na COVID-19 potvrdené vyšetrením. „Návrat do ZOS CILKA je možný s negatívnym Ag-testom, pričom klient ostáva po návrate v karanténe 7 dní,“ uvádza sa v zápisnici s tým, že opatrenia sú platné od 9. 4. 2021.

Zdroj: Rimava.sk; Foto: Facebook mesta Revúca


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross