No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Rim. Sobota: Na okraji mesta by firma chcela spracovávať drevo

Foto ilustračné.

RIMAVSKÁ SOBOTA – Na periférii mesta by sa mohla usídliť firma, ktorá by v Rimavskej Sobote rada spracovávala drevo. O tom, či samospráva dá budovu do prenájmu, rozhodovali mestskí poslanci na ich zasadnutí.

Budova sa nachádza v bývalom areáli Stavrisu na Čerenčianskej ulici. Vo februári o ňu prejavila záujem spoločnosť EXPENDABLES s.r.o. z Kružna. „Spoločnosť má záujem uvedené priestory využívať pre účely podnikateľskej činnosti, a to v oblasti spracovávania dreva a vyrábania drevených výrobkov,“ uviedla Katalin Lajka Éli z majetkovo-právneho oddelenia mestského úradu.

Článok pokračuje pod reklamou



Viceprimátor Ladislav Rigó upozornil na to, že je neprípustné, aby bola v danej lokalite umiestnená hlučná výroba. „To, či to bude hlučné, o tom rozhodne hygiena, či dá povolenie dotyčnému na prevádzku alebo nedá,“ dodal poslanec Jaroslav Matzenauer.

Podľa poslanca Štefana Tankóa by mal záujemca predložiť projekt, v ktorom objasní, čo presne chce vyrábať a uvedie aj predpokladanú hlučnosť počas prevádzky. Poslanec Roman Vaľo zas ako problémové vidí to, že budova stojí na neusporiadaných pozemkoch vo vlastníctve bratislavskej spoločnosti ALLCON, spol. s r.o. S nájmom a činnosťou záujemcu podľa neho bude musieť súhlasiť aj vlastník pozemku. „Do podmienok obchodnej verejnej súťaže je potrebné zakomponovať aj podmienku z územného plánu, že musí vykonať opatrenia také, ktoré nebudú prekračovať prípustné limity hluku v dennej a nočnej dobe, nakoľko hneď neďaleko sú pozemky rodinných domov,“ vysvetlil poslanec Vaľo.

Drevo by chceli spracovávať v mestskej budove s. č. 1947.

„Čo nás to zaujíma. On to vysúťaží, pre mesto bude platiť nájom a to už je druhou vecou, či mu hygiena dá, či nedá. Ak nedá, bohužiaľ, tak to padlo,“ vyjadril sa primátor Jozef Šimko.

Ako ešte informovala Katalin Lajka Éli, budova je nevyužívaná od roku 2018. Prenajatá bola už niekoľkokrát, posledný nájomca si však podľa predložených materiálov neplnil povinnosti vyplývajúce z nájomnej zmluvy. Mestské zastupiteľstvo napokon schválilo nájom formou obchodnej verejnej súťaže, ktorú mesto vyhlási a záujemca sa do nej môže prihlásiť.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross