No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Za polovicu poslaneckých odmien vymenia časť sedačiek v MsKS

21. mája 2021 | | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA – Divadelná sála Mestského kultúrneho strediska po uvoľnení opatrení postupne opäť ožíva. Dejisko koncertov, divadelných hier a vystúpení by už čoskoro malo prejsť aj menšou zmenou. Bude ňou čiastočná výmena sedačiek.

„Máme niekoľko cenových ponúk,“ povedala pre Rimava.sk Milana Jutková, riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Rimavskej Sobote, s tým, že majú dve možnosti. „Môžeme vymeniť sedadlo a operadlo – zostane pôvodná konštrukcia. Alebo urobiť komplexnú výmenu celej sedačky – existujúcu konštrukciu vypíliť, vysekať z podlahy a nahradiť ju inou,“ vysvetlila ďalej Jutková.

Článok pokračuje pod reklamou



Ako následne doplnila, výmenou sa stále zaoberajú. „Tých peňazí na to nemáme až tak veľa a radi by sme urobili také riešenie, ktoré bude perspektívne,“ povedala ďalej riaditeľka MsKS. Podľa doterajšieho cenového prieskumu by podľa Jutkovej mohli vymeniť okolo 150 sedačiek. V sále ich je dokopy 461. Sú pôvodné, majú teda 40 rokov. „Stále na tom pracujeme,“ dodala k výmene Milana Jutková s tým, že by k nej radi pristúpili už v lete.

Na výmenu sedačiek mestskí poslanci vyčlenili okolo 36-tisíc eur – vzdali sa časti svojich poslaneckých odmien. Potvrdil to poslanec Roman Vaľo. S nápadom súhlasili všetci členovia mestského zastupiteľstva. „Platy sme si znížili o 50 percent. Chceme, aby boli financie účelne využité, aby sa neprejedli. Určili sme, aby sa použili na výmenu časti sedačiek v MsKS,“ vysvetlil Roman Vaľo.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross