No active "ca-sidebar-197687" sidebar

R. SOBOTA: Zasadnutie mestského zastupiteľstva nepokračovalo, nebolo dosť poslancov

RIMAVSKÁ SOBOTA – Pokračujúce zasadnutie rimavskosobotského mestského zastupiteľstva (MsZ), ktoré bolo naplánované na utorok (1. 6.), sa napokon neuskutočnilo. Dôvodom bol nízky počet prítomných poslancov, pre ktorý nebolo MsZ uznášaniaschopné.

V úvode zasadnutia predseda klubu Odvážme sa zrýchliť Roman Vaľo ospravedlnil niekoľkých poslancov, ktorí neboli prítomní z dôvodu neodkladných pracovných záležitostí a v jednom prípade pre účasť na rozlúčke so zosnulým. Pri prezentácii bolo v sále iba 10 poslancov, do minimálneho počtu teda chýbal jediný.

Článok pokračuje pod reklamou



Primátor Jozef Šimko následne vyhlásil 15-minútovú prestávku, po ktorej sa mala prezentácia poslancov zopakovať. Počas nej sa do zasadacej sály dostavil poslanec Štefan Baláž, takže to vyzeralo, že zástupcov občanov bude dosť a zasadnutie sa uskutoční. Tesne pred druhou prezentáciou však odišla poslankyňa Anna Šimková, čím počet poslancov opäť klesol na 10 a MsZ tak nemohlo zasadať.

Poslancom zostalo v programe nedokončeného zasadnutia sedem bodov, medzi nimi napríklad informatívna správa o mestských lesoch za rok 2020 či správa o plnení rozpočtu mesta k 31. marcu 2021. Ďalší termín pokračujúceho zasadnutia zatiaľ nebol stanovený.

Foto: ilustračné


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross