No active "ca-sidebar-197687" sidebar

V Tisovci začínajú s výstavbou tančiarne na Šťavici

TISOVEC – Tisovská Šťavica sa bude opäť pýšiť tradičnou drevenou tančiarňou, ktorá v tejto lokalite stála v minulosti. Ako Rimava.sk informovala primátorka Irena Milecová, už boli podpísané príslušné zmluvy a rozbiehajú sa samotné práce.

Začína sa kopať a drevené časti, z ktorých sa bude tančiareň skladať, sú už napílené a pripravené. Keďže dodacie lehoty stavebných materiálov sú aktuálne trochu dlhšie, budeme musieť počkať na podlahu tančiarne,“ priblížila Milecová. Práce by však podľa nej v každom prípade mali stihnúť do jesene.

Tančiareň má byť postavená v historizujúcom štýle, bude sa teda ponášať na pôvodnú, ktorá v roku 1998 zhorela. Jej rozmery však majú byť o niečo menšie. „Využívať sa bude tak ako tá bývalá, teda na rôzne zábavy a stretnutia. Máme dve stredné školy, ktoré si tam tiež môžu organizovať svoje aktivity. Samozrejme, budú sa tam môcť stretávať aj dôchodcovia,“ načrtla primátorka možné využitie stavby.

Článok pokračuje pod reklamou



Čo sa týka nákladov, samospráva na výstavbu tančiarne dostala dotáciu 49 000 eur z Partnerstva Muránska Planina – Čierny Hron. Spolufinancovanie zo strany mesta je okolo 9000 eur.

Samospráva však má so Šťavicou ďalšie zámery. Jedným z hlavných je rekonštrukcia amfiteátra, ale tiež vybudovanie lezeckej steny na pilieri mosta nikdy nedokončenej trate z Tisovca do Muráňa. Chceme, aby zo Šťavice vzniklo rodinné kultúrno-športové spoločenské centrum,“ avizovala Milecová.

Šťavica je pomenovaná po prameni minerálnej vody, ktorá v areáli vyviera. Mesto Tisovec ho v posledných rokoch postupne obnovuje. Pribudli nové drevené sochy, drevená autobusová zastávka a ďalší mobiliár, vysadené boli nové stromy. K revitalizácii areálu prispeli i členovia turistického oddielu KOS Rimavská dolina, ktorí pre svoje klubové účely opravili niekdajšiu budovu skladu.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross