No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO: Rimavskosoboťanka Antalová sa stala majsterkou sveta a Európy

Laura Antalová (v strede). Foto: Archív L. Antalovej

RIMAVSKÁ SOBOTA/FIĽAKOVO – Náš partnerský portál Novohradské.sk informoval o úspechu lukostrelca z Divína Paľka Šuleka, ktorý sa cez víkend stal majstrom sveta aj Európy. Šampionát sa pod organizáciou HDH - IAA konal v maďarskom Szekszárde.

Rovnaký triumf v rámci slovenskej výpravy dosiahla aj členka lukostreleckého klubu Fiľakovskí vlci, Rimavskosoboťanka Laura Antalová. Osemnásťročná lukostrelkyňa porazila všetky svoje súperky v kategórii HU junior a domov si doniesla už druhý titul európskej šampiónky a premiérové zlato zo svetovej scény.

Článok pokračuje pod reklamou.


„Bol to skvelý pocit, veľa ľudí mi držalo palce. Som veľmi rada a som vďačná za podporu priateľom, rodine aj priateľovi,“ povedala nám čerstvá majsterka sveta aj Európy, ktorú trénuje otec.

Šampionát dal lukostrelcom a lukostrelkyniam poriadne zabrať. Výkony výrazne ovplyvnili vysoké teploty aj náročné trate, ktoré museli zdolávať počas troch súťažných dní. „Napríklad moja prvá trať bola veľmi ťažká, ešte nikdy som na takej náročnej trati nebola. Našťastie, záverečný deň už bol ľahší a strieľala som v lepšej pohode,“ opísala Antalová.

Mladá Rimavskosoboťanka, ktorá háji farby Fiľakovských vlkov, je talentom vo svete lukostreľby. Súťažne sa tomuto športu začala venovať len pred tromi rokmi. Za krátky čas si už stihla vystrieľať tituly z lokálnych súťaží aj z majstrovstiev Slovenska a Európy.

„Podľa kamarátov a trénerov mám na lukostreľbu talent. Určite zohráva veľkú úlohu aj to, že ma tento šport veľmi baví a rada mu venujem svoj čas. Milujem výzvy, som aktívna a rada strieľam. Toto všetko som našla v lukostreľbe,“ zhrnula úspešná tínedžerka, ktorú tento rok čakajú ešte lokálne súťaže a uspieť by chcela aj na národnom šampionáte.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross