No active "ca-sidebar-197687" sidebar

SSD: Eviduje zvýšený počet výpadkov elektriny na strednom Slovensku

GEMER/MALOHONT/NOVOHRAD – Stredoslovenská distribučná (SSD) aktuálne eviduje na území stredného Slovenska zvýšený počet výpadkov elektriny. Bez dodávky je momentálne približne šesťtisíc odberných miest a mimo prevádzky 70 trafostaníc. Informoval o tom hovorca SSD Miroslav Gejdoš. 

Najviac problémov vzniklo v regiónoch Turiec, Horná Nitra a Novohrad. Vo väčšine prípadov ich spôsobil silný vietor, v dôsledku ktorého skončili na vodičoch polámané konáre a stromy. Na odstraňovaní porúch intenzívne pracujeme,“ uviedol hovorca.

Článok pokračuje pod reklamou


Dodal, že podľa predpovede počasia by mal vietor v najbližších hodinách postupne slabnúť. „Úplný rozsah poškodenia distribučnej siete ešte nedokážeme odhadnúť, takže ani čas odstránenia jednotlivých porúch. Pracovníci údržby však robia maximum, aby to bolo v čo najkratšom čase. Tam, kde to situácii dovolí, prepojíme odberateľov na alternatívne fungujúce okruhy,“ avizoval Gejdoš.

Celý deň boli bez elektriny aj Veľké Teriakovce, kde síce dodávateľ elektrickej energie na dnes avizoval prerušenie dodávky medzi 7:30 a 16:30, elektrikárom však prácu skomplikovala havária, pri ktorej kamión vyvalil stĺp s vedením. Obec tak bola bez prúdu zhruba do 17:15.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross