No active "ca-sidebar-197687" sidebar

Letavy: 330 artefaktov z letného tábora umenia vystavili v coworkingovom centre Kruháč

10. októbra 2021 | |  | 

RIMAVSKÁ SOBOTA – Spolu 330 artefaktov zaplnilo priestory coworkingového centra Kruháč v Rimavskej Sobote. Všetky tieto diela okrem spoločnej výstavy spája minimálne ďalšia vec – boli vytvorené na tohtoročných Letavách.

Účastníci letného tábora umenia, ktorí sa stretávajú na Kokave Línii, mali opäť možnosť zísť sa na vernisáži svojich diel. Vítaní boli aj ďalší milovníci Letáv a umenia. Pre pandemickú situáciu sa ich však nestretlo toľko ako v minulých rokoch. Organizátori na to ale mysleli vpred a pripravili si novinku. Bol ňou live stream, vďaka ktorému sa vernisáže mohli zúčastniť všetci aspoň na diaľku.

Článok pokračuje pod reklamou



Novinkou bol aj priestor, do ktorého sa vernisáž presťahovala – predtým ju hostila Galéria Ganevia v rimavskosobotskom Dome kultúry. „Myslím si, že je oveľa členitejší ako v kultúrnom dome a je zaujímavý, pretože výstava má svoj iný život ako na jednej stene v kultúrnom dome,“ porovnal priestory Marian Lacko, organizátor Letáv.

Vystavené sú podľa jeho slov artefakty zo šiestich dielní. „Fotografia, kresba, maľba, keramika, umelecké kováčstvo, bábkarská dielňa,“ vymenoval Lacko.

Ak ste vernisáž nestihli, môžete si pozrieť pár záberov v našej fotogalérii, alebo navštíviť Kruháč osobne v čase, keď je otvorený.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross