No active "ca-sidebar-197687" sidebar

FOTO: V obci opravujú chodník, plánujú aj rekonštrukciu ciest

V obci Ožďany aktuálne opravujú chodník. Na tejto investičnej akcii sa podieľajú okrem stavebnej firmy aj občania obce. Rimava.sk o tom informoval starosta obce Ján Matej.

"Realizáciu chodníka sme začali začiatkom mesiaca október. Bol už v havarijnom stave. Využíva ho väčšina ľudí a občania sa na ňom potkýnali. Stará dlažba bola položená okolo roku 2008, kedy to robili občania v rámci aktivačných prác," povedal Matej.

Článok pokračuje pod reklamou


Realizácia celej stavby by mala stáť do 10-tisíc eur. "Ukončenie prác je naplánované na 20. októbra, najpozdejšie na 25. októbra," doplnil starosta.

Obec už dokončila za posledné obdobie niekoľko investičných akcií. "Dokončili sme rekonštrukciu starého kultúrneho domu, ktorý využívame ako telcvičnu pre základnú školu. Z dotácie od Slovenského futbalového zväzu sa nám podarilo zrekonštruovať vnútorné priestory, spravili sme aj fasádu a tento rok sme vymenili strešnú krytinu na budove," vyslovil sa Matej.

Samospráva Oždian plánuje investovať do rekonštrukcií aj ďalšie peniaze. "Plánujeme zateplenie sobášnej siene a výmenu asfaltových povrchov na cestách. Bola zverejnená výzva, tak sme sa do nej zapojili," uzavrel starosta.


Odoberajte novinky spravodajského portálu Rimava.sk, ktoré vám v e-mailovej schránke budú pristávať pravidelne.

Páčil sa ti článok? Zdieľaj ho
Diskusia k príspevku
Odporúčáme
No active "ca-sidebar-197688" sidebar
cross